Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, miercuri, la Europa FM, că a cerut explicaţii de la Interpol de ce nu apare pe site poza lui Sebastian Ghiţă, având în vedere că este dat în urmărire internaţională. Totodată, ea a apreciat că "este o chestiune de timp până când Sebastian Ghiţă va fi prins".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a afirmat că a cerut explicaţii de la Interpol de ce nu apare pe site poza lui Sebastian Ghiţă, având în vedere că este dat în urmărire internaţională, şi i s-a explicat că fotografia nu apare deoarece pe numele lui Ghiţă este emis doar mandat de arestare preventivă şi se bucură de prezumţia de nevinovăţie. Ea a spus că în alte cazuri, cu inculpaţi arestaţi preventiv în lipsă, au fost publicate fotografiile acestora pe site-ul Interpol.

”A avut loc o convorbire telefonică cu un reprezentant al Interpolului, care ne-a spus că fotografia lui Sebastian Ghiţă nu este pe site deoarece este doar un mandat de arestare preventivă în cursul urmăririi penale şi se bucură de prezumţia de nevinovăţie, ceea ce nu contestăm. Însă după finalizarea convorbirii noi am verificat pe site şi am văzut că în situaţii similare fotografia acestuia a fost afişată. Fotografia unei persoane căutate în baza unui mandat de arestare preventivă a fost afişată pe site, în timp ce fotografia acestui inculpat nu a fost afişată pe site. Să ne explice Interpol România de ce nu a afişat. Poate există o explicaţie legală, nu ştiu”, a declarat Laura Codruţa Kovesi.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Ea a precizat că Poliţia Română trebuie să se mobilizeze să-l caute pe Sebastian Ghiţă, nu doar să se rezume la controale interne pentru a se vedea unde s-a greşit în momentul în care Ghiţă a scăpat de filajul oamenilor legii.

”Respect poliţiştii, respect munca lor. Dar după acel control mi s-a spus că nu este nimeni de vină, dar Sebastian Ghiţă a dispărut. Poliţia l-a pierdut, poliţia să-l găsească. Asta este treaba poliţiştilor. Vedem seară de seară că se dau tot felul de filmuleţe la televizor. Este evident că persoane care lucrează la un trust de televiziune ţin legătura cu un fugar”, a mai afirmat Kovesi.

Ea a mai spus că nu a primit nicio explicaţie de la poliţie dacă Sebastian Ghiţă mai este în ţară sau dacă nu mai este, dar crede că "este o chestiune de timp până când va fi prins": ”Cred că este o chestiune de timp până când Sebastian Ghiţă va fi prins. Cel puţin noi, la DNA, verificăm câteva informaţii în acest sens. Aştept de la Poliţia Română să se implice, să aloce resurse şi să facă o prioritate din prinderea acestui inculpat”.

Laura Codruţa Kovesi a evitat să spună dacă fostul deputat este sau nu plecat din ţară.

"O să vedem dacă este plecat din ţară. Nu pot să comentez acum ce variante avem. Ne bazăm pe poliţiile naţionale a 190 de state. Inculpatul Sebastian Ghiţă este dat în urmărire internaţională în 190 de state din lume. Aşteptăm şi de la serviciile de informaţii dacă obţin o informaţie despre locul în care acesta se află, aşteptăm să ne anunţe”, a spus şefa DNA, răspunzând întrebării unui ascultător.

Fostul deputat Sebastian Ghiţă este dispărut din 21 decembrie, iar până acum a avut opt apariţii la postul de televiziune pe care îl controlează, unde a adus acuzaţii grave Codruţei Kovesi şi fostului prim-adjunct al SRI Florian Coldea, trecut în rezervă după o anchetă a SRI.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.