Magistratul Bogdan Arhip, desemnat iniţial să soluţioneze dosarul ”Micul Regat” aflat pe rolul Judecătoriei Constanţa, însă recuzat de instanţă la solicitarea avocaţilor părinţilor copiilor, a fost suspendat din funcţie pe o perioadă de trei luni, decizia putând fi contestată la instanţa supremă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consiliul Superior al Magistraturii - Secţia pentru judecători în materie disciplinară a admis, marţi, în parte acţiunea disciplinară exercitată de Inspecţia Judiciară împotriva magistratului Bogdan Arhip de la Judecătoria Constanţa.

Astfel, judecătorul Arhip a fost sancţionat disciplinar cu suspendarea din funcţie pe o perioadă de trei luni.

Decizia poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare la completul de cinci judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Bogdan Arhip de la Judecătoria Constanţa fusese însărcinat cu soluţionarea dosarului în care şase persoane de la grădiniţa “Micul Regat” sunt judecate pentru purtare abuzivă. În luna noiembrie 2016, Judecătoria Constanţa a decis recuzarea judecătorului Arhip, în urma unei solicitări a avocaţilor părinţilor ai căror copii sunt părţi vătămate în acest dosar.

Tot anul trecut, Inspecţia Judiciară a trimis acţiunea disciplinară la CSM şi a arătat că judecătorul Arhip a stabilit măsuri contradictorii în şedinţele de judecată privind modul şi calitatea în care au fost citaţi copiii din dosarul grădiniţei “Micul Regat”.

Inspecţia Judiciară (IJ) a exercitat acţiunea disciplinară în cazul lui Arhip pentru două abateri disciplinare prevăzute de Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

Judecătorii au reţinut că în cazul primei abateri magistratul constănţean a omis să verifice din oficiu dacă subzistă temeiurile care au determinat luarea măsurii preventive a controlului judiciar, nu a pus în discuţie solicitările experţilor şi a refuzat să discute cererile acestora, a refuzat să pună în discuţia părţilor cererea formulată de una dintre acestea şi a stabilit măsuri contradictorii în şedinţele de judecată cu privire la modul şi calitatea în care au fost citate persoane minore, precum şi în privinţa modului în care urma să se desfăşoare audierea. În cazul celei de-a doua abateri, judecătorul Alexandru Bogdan Arhip a manifestat o atitudine improprie caracterului solemn al şedinţei de judecată, menţionează sursele citate.

Şase persoane de la grădiniţa privată "Micul Regat" din Constanţa sunt judecate la Judecătoria Constanţa pentru purtare abuzivă, după ce i-ar fi agresat în mai multe rânduri pe copii. Totul a ieşit la iveală în urmă cu doi ani, după ce un părinte a observat că de câte ori se întorcea de la grădiniţă copilul său era speriat şi avea coşmaruri noaptea şi a decis să monteze într-o jucărie un aparat de înregistrare.

Ulterior, chiar pe imaginile de pe camerele de supraveghere ale grădiniţei private s-a putut observa cum copiii erau agresaţi de către femeile care ar fi trebuit să aibă grijă de ei, fiind loviţi, ameninţaţi, iar unii părinţi au reclamat că celor mici li se dădea vin pentru a dormi la prânz.

În urma plângerilor primite, procurorii Parchetului Tribunalului Constanţa au început cercetări în acest dosar, la finalizarea cărora au decis trimiterea în instanţă a directoarei de la "Micul Regat", Eliza Pufleanu, şi a altor angajate ale grădiniţei: Cristina Alina Alma, Georgiana Vierescu, Larissa Victora Hercus, Irina Petre şi Cristina Manolache.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.