Jandarmeria Română a depus plângere la DIICOT în cazul mitingului din 10 august din Piaţa Victoriei, sesizarea vizând infracţiuni împotriva ordinii constituţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Plângerea a fost înregistrată marţi, au declarat pentru News.ro reprezentanţii instituţiei.

Faptele sesizate de Jandarmerie vizează alineatul 2 din articolul 397 din Codul Penal, acţiuni împotriva ordinii constituţionale: „(2) Întreprinderea de acţiuni violente împotriva persoanelor sau bunurilor săvârşite de mai multe persoane împreună, în scopul schimbării ordinii constituţionale ori al îngreunării sau împiedicării exercitării puterii de stat, dacă se pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi”.

De altfel, ministrul de Interne Carmen Dan a spus marţi în Parlament, după dezbaterea moţiunii simple depusă de PNL împotriva sa, că a depus la DIICOT „o acţiune” prin care prezintă desfăşurarea evenimentelor în 10 august, cerând verificări.

„(…) În plus, am depus la parchetul competent, la DIICOT, o acţiune prin care spunem toată înlănţuirea de fapte şi evenimente, particularităţile acestei acţiuni de protest şi am adresat parchetului solicitarea să facă toate verificările necesare, noi fiind la dispoziţia organelor judiciare cu orice alte probe sau înscrisuri pe care le solicită aceştia”, a spus ministrul Carmen Dan.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.