Un italian suspectat că în urmă cu opt ani a atacat o maşină de transport valori în Pasul Gutâi din care a furat bani şi armele paznicilor pe care i-a încuiat înauntru a fost trimis în judecată, vineri, pentru lipsire de libertate, tâlhărie calificată şi alte infracţiuni. Alţi doi bărbaţi implicaţi în dosar au fost trimişi în judecată încă din 2010.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a lui Arzu Sergio, cetăţean italian, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, tâlhărie calificată, uzurpare de calităţi oficiale, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi tăinuire.

Procurorii au stabilit că, în septembrie 2009, Arzu Sergio împreună cu alte persoane, dintre care două trimise în judecată în 2010, toţi mascaţi, utilizând patru autoturisme despre care ştiau că sunt sustrase şi având asupra lor echipamente cu aparenţa unor uniforme caracteristice poliţiştilor din cadrul formaţiunilor speciale de intervenţie, precum şi arme letale automate, au urmărit şi oprit în trafic, în Pasul Gutâi, judeţul Maramureş, prin simularea unui filtru, o autospecială de transport valori.

”Ulterior, i-au dezarmat pe ocupanţii autoutilitarei, iar prin acte de violenţă şi sub ameninţarea armei i-au obligat pe aceştia să le predea autospeciala, iar din compartimentul tezaur au sustras cinci saci în care se afla suma de 2.630.000 lei şi 2.000 de euro, după care i-au închis pe cei trei angajaţi în compartimentul tezaur al autospecialei şi au părăsit locul faptei”, anunţă procurorii.

Aceştia au dispus şi au efectuat mai multe expertize şi constatări biocriminalistice, precum şi fizico-chimice, pentru clarificarea situaţiei de fapt.

Pe parcursul cercetărilor procurorii au beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia de Investigaţii Criminale, precum şi ai Serviciului de Investigaţii Criminale Maramureş.

Dosarul a fost înaintat Judecătoriei Sighetu Marmaţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.