Arhiespiscopul Tomisului, IPS Teodosie, judecat pentru că ar fi obţinut pe nedrept fonduri europene, s-a prezentat, marţi dimineaţă, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), care va decide dacă va menţine controlul judiciar în cazul acestuia. IPS Teodosie a spus că această măsură este "o greutate" şi pentru studenţi, în condiţiile în care uneori el nu poate merge la cursuri, iar studenţii au astfel de suferit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

IPS Teodosie a spus, la sosirea la ICCJ, că uneori nu poate ajunge la cursuri, fiind obligat să se prezinte la poliţie sau în instanţă ca urmare a controlului judiciar, iar studenţii au de suferit.

"De ce să sufere studenţii? Abia aştept să se lămurească şi aştept deznodământul acestui proces care durează de mai bine de un an şi care este îngăduit de Dumnezeu pentru a se vedea că nu numai cu vinovăţie poţi fi adus, ci şi cu nevinovăţie", a spus arhiespiscopului Tomisului.

Magistraţii instanţei supreme vor decide, marţi, dacă IPS Teodosie va rămâne sub control judiciar. În 30 octombrie, 

Curtea de Apel Constanţa a decis revocarea controlului judiciar, decizia fiind atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

DNA a cerut ca IPS Teodosie să rămână sub control judiciar deoarece poate influenţa martorii din acest dosar, care urmează să dea declaraţii la Curtea de Apel Constanţa.

Procurorii DNA Constanţa au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Teodosie Petrescu, arhiepiscop al Tomisului, pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, în formă continuată.

De asemenea, au mai fost trimişi în judecată, în libertate, Ciprian-Ioan Cojocaru, Bogdan-Petrişor Malaxa, Gheorghe Nadoleanu şi Stere Beca, la data faptelor mandatari ai Arhiepiscopiei Tomisului, pentru folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete având ca scop obţinerea pe nedrept de fonduri europene, dar şi Aurelian Ştefan, la data faptei tot mandatar al Arhiepiscopiei Tomisului, pentru tentativă la aceleaşi infracţiuni.

Potrivit DNA, în perioada 2010 – 2016, Teodosie Petrescu, în calitate de arhiepiscop al Arhiepiscopiei Tomisului, împreună cu ceilalţi inculpaţi, a folosit şi prezentat declaraţii false în relaţia cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) în scopul de a primi fonduri europene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.