Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că cine nu a respectat legea şi a încercat să se îmbogăţească din necazul oamenilor în perioada stării de urgenţă va plăti, precizând că este convins că cei au greşit vor fi găsiţi şi traşi la răspundere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iohannis a fost întrebat miercuri dacă Guvernul Orban mai are autoritatea morală de a da cetăţenilor sfaturi de a respecta regulile privind prevenirea răspândirii coronavirusului în condiţiile în care a apărut un raport al Curţii de Conturi care a arătat că în perioada pandemiei, în perioada stării de urgenţă, au fost achiziţii de la Unifarm, care este cercetată de DNA.

“În perioada stării de urgenţă a existat un regim special de achiziţii şi am atras atenţia şi atunci şi acum că indiferent de ce regim de achiziţii avem, legea trebuie respectată şi oamenii trebuie respectaţi. Cine nu a respectat legea sau a încercat fraudulos să se îmbogăţească din necazul oamenilor, va plăti şi sunt convins că cei care au greşit vor fi găsiţi şi traşi la răspundere”, a afirmat Iohannis.

Directorul general al Unifarm din perioada stării de urgenţă Eugen Adrian Ionel este cercetat sub control judiciar de către DNA, pentru mai multe infracţiuni, între care luare de mită şi abuz în serviciu, după ce ar fi pretins 760.000 de euro de la un intermediar care reprezenta o firmă, pentru atribuirea unui contract de achiziţie de echipamente de protecţie împotriva coronavirusului. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.