Conducerea Institutului Clinic Fundeni spune că, până acum, nu au fost “percheziţii sau descinderi” ale procurorilor DNA în unitatea sanitară, iar activitatea se desfăşoară normal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ca urmare a informaţiilor apărute în presă, vă informăm că până la acest moment nu au fost percheziţii sau descinderi în Institutul Clinic Fundeni şi nu avem nicio informaţie în acest sens", se arată într-un comunicat transmis de conducerea unităţii medicale.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, joi, că procurorii fac 13 percheziţii în Bucureşti şi judeţul Ilfov, din care patru la instituţii publice, iar restul la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane. Cercetările în această cauză vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2008 – 2016.

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, că procurorii DNA fac percheziţii la sediul Institutului Clinic Fundeni - în biroul managerului Carmen Orban şi în cel al Emiliei Grigore, la Institutul Oncologic "Alexandru Trestioreanu” - în birourile managerului Dan Nicolae Straja şi al şefului de la Serviciul Anatomie Patologică, Mădălina Gabriela Radu, la Spitalul Clinic de Urgenţă “Bagdasar-Arseni” - în biroul managerului Bogdan Păltineanu şi la Spitalul Clinic de Psihiatrie "Alexandru Obregia”  - în biroul şefului de laborator Elena Postolache şi în birourile Serviciului Achiziţii.

Aceste persoane urmează să fie duse la audieri la DNA, pe măsură ce percheziţiile vor fi încheiate, au precizat sursele citate.

Primul care a ajuns la DNA este managerul Spitalului Clinic de Urgenţă “Bagdasar-Arseni”, Bogdan Păltineanu, acesta fiind adus în jurul orei 12.30.

Anchetatorii ridică de la cele patru unităţi sanitare documente legate de achiziţii publice pentru aparatură medicală din perioada 2008-2016, au precizat sursele citate.

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, că ancheta vizează contracte de achiziţii publice pentru aparatură medicală din Institutul Fundeni, Institutul de Oncologie, Spitalul "Bagdasar-Arseni” şi Spitalul "Alexandru Obregia".

Prejudiciul estimat de anchetatori în acest caz este, până în prezent, de aproximativ 2,6 milioane de euro, potrivit surselor judiciare.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.