Un fost şef de laborator la Urmărirea Comportării Construcţiilor Hidrotehnice din cadrul SC Hidroelectrica - Sucursala Bistriţa, în prezent inginer la aceeaşi societate, a fost trimis în judecată de DNA, pentru trafic de influenţă, după ce ar fi "aranjat" subcontractarea unor lucrări publice către propria firmă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit procurorilor, la începutul anului 2010, Neculai Catană, a lăsat să se înţeleagă că are influenţă pe lângă angajaţi din cadrul SC Hidoelectrica – Sucursala Bistriţa şi a pretins de la administratorul unei firme ca, în schimbul atribuirii unor contracte de mentenanţă la obiective hidroenergetice, să fie subcontractate o parte din lucrări către o societate pe care Catană o controla în mod direct.

Astfel, în perioada 2010 - 2012, firma respectivă a încheiat şase contracte cu SC Hidroserv Bistriţa şi SC Hidroserv Slatina, în baza cărora a încasat suma totală de 2.368.784 de lei.

”Cele şase contracte încheiate au avut ca obiect reabilitări interioare, exterioare şi platforme, refacere protecţie maluri, defrişări vegetaţie”, se arată într-un comunicat al DNA.

La rândul sau, societatea respectivă a virat, în baza unor contracte, către firma lui Catană suma de 2.186.860 de lei, beneficiul net al acestuia din urmă fiind în cuantum de 987.498 de lei.



În cauza, a fost dispusă măsură asiguratorie a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce aparţin inginerului de la Hidroelectrica.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Neamţ, cu propunere de a se menţine măsurile preventivă şi asiguratorie dispuse în cauză.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.