Inculpaţii din dosarul Colectiv au ajuns, vineri, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde procurorii le prezintă ultimele proceduri înainte de trimiterea în judecată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Patronii clubului Colectiv, Alin George Anastasescu, Paul Gancea si Costin Mincu, administratorii firmei care a furnizat artificiile pentru concert, fraţii Daniela şi Cristian Niţă, şi unul dintre pirotehniştii care le-au montat, Viorel Zaharia, revăd declaraţiile date în faţa anchetatorilor şi au posibilitatea de a face noi precizari.

Patron al clubului Colectiv, Alin Anastasescu (FOTO: Inquam Photos / Raul Giuglea)
Patron al clubului Colectiv, Alin Anastasescu (FOTO: Inquam Photos / Raul Giuglea)

Procurorii de la PICCJ au extins cercetările în dosarul Colectiv, inculpaţii fiind cercetaţi pentru două noi infracţiuni: una de vătămare corporală şi alta de neasigurare a securităţii în muncă.

Cercetările în cazul Colectiv se fac în cadrul a trei dosare. Primul dosar deschis, instrumentat de PICCJ, este cel de ucidere din culpă, în care sunt urmăriţi Alin George Anastasescu, Paul Gancea, Costin Mincu, fraţii Daniela şi Cristian Niţă şi Viorel Zaharia.

În urma incendiului din clubul Colectiv şi-au pierdut viaţa 64 de persoane, între care 27 în noaptea tragediei şi 37 ulterior, în spitale din Bucureşti şi din străinătate, printre aceştia fiind fotografi, artişti, olimpici şi studenţi străini.

Incendiul din 30 octombrie 2015 a izbucnit în timpul unui concert susţinut în clubul Colectiv de trupa rock bucureşteană Goodbye to Gravity, care îşi lansa albumul ”Mantras of War”. Solistul Andrei Găluţ este singurul membru al trupei care a reuşit să supravieţuiască. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.