Trei presupuşi proxeneţi, un bărbat şi două femei, au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă pentru omor calificat şi tentativă de omor, în cazul crimei petrecute în vara anului trecut în Oradea. Sentinţa Tribunalului Bihor nu este definitivă. Cei trei sunt acuzaţi că au sechestrat şi supus la cruzimi două surori care se prostituau, omorând-o pe una dintre ele şi rănind-o grav pe cealaltă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Tribunalul Bihor i-a condamnat la închisoare pe viaţă pe Alin Omuţ (32 de ani), Roxana Gal (25 de ani) şi Erika Duca (29 de ani) pentru omor calificat şi la 20 de ani de închisoare pentru tentativă de omor, cei trei urmând să ispăşească pedeapsa cea mai grea.

În luna iunie a anului trecut, poliţiştii au găsit, într-un geamantan pus într-o remorcă parcată în faţa unui bloc din Oradea, cadavrul unei femei cu urme profunde de violenţă fizică. Potrivit anchetatorilor, Henrietta Toth (31 de ani) ar fi fost torturată mult timp şi apoi ucisă în bătaie.

La scurt timp, a fost găsită, într-un apartament din apropiere, şi sora acesteia, Renata Toth (28 de ani), într-o stare extrem de gravă. La vremea respectivă, medicul şef de la UPU declara că femeia avea foarte multe răni pe tot corpul, semne clare de malnutriţie şi o stare generală gravă. Potrivit medicului, fata avea vânătăi şi fracturi costale mai vechi şi mai recente şi vorbea cu foarte mare dificultate.

Anchetatorii au stabilit atunci că suspecţii din acest caz ar face parte dintr-un grup infracţional care se ocupă cu prostituţia si proxenetismul.

Presupuşii proxeneţi au fost trimişi în judecată pentru omor calificat şi tentativă de omor, însă au solicitat schimbarea încadrărilor juridice în altele mai blânde, cum ar fi omor, loviri sau vătămări cauzatoare de moarte şi vătămare corporală, însă instanţa le-a respins cererile.

Astfel, potrivit portalului instanţelor, Tribunalul Bihor i-a condamnat la închisoare pe viaţă cei trei presupuşi proxeneţi pentru uciderea uneia dintre cele două surori şi rănirea gravă a celeilalte, faţă de aceasta din urmă condamnaţii având interdicţia de a se apropia, timp de cinci ani după executarea pedepsei (în cazul unei eventuale eliberări condiţionate), la mai puţin de 300 de metri de locuinţa, locul de muncă sau alte locuri unde s-ar afla aceasta.

Procesul în acest caz a început în iulie 2024, instanţa luând şi decizia de acordare a unor daune morale de 100.000 de euro pentru supravieţuitoare şi câte 7.000 de euro pentru părinţii celor două surori. Instanţa a mai dispus ca spitalul care a tratat-o pe Renata să primească peste 27.000 de lei.

Decizia Tribunalului Bihor nu este însă definitivă, putând fi atacată cu apel în zece zile la Curtea de Apel Oradea.

Evenimente
26 mai Energy Road - Energie la tine acasă
10 iunie Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.