Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au respins, miercuri, contestaţiile depuse Mircea Drăghici şi PSD, cu privire la sesizarea CCR şi începerea judecăţii. Sentinţa este definitivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de inculpatul Drăghici Mircea Gheorghe şi persoana vătămată Partidul Social Democrat împotriva încheierii nr.315 din data de 13 septembrie 2019, pronunţată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală, în dosarul nr. 1983/1/2019/a1. Obligă contestatorii la plata sumei de câte 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat”, este decizia pronunţată, miercuri, de magistraţii ICCJ.

Decizia este definitivă.h

În 13 septembrie 2019, ICCJ a respins, în primă cameră, cererea de sesizare a Curţii Constituţionale cu privire la mai multe aspecte.

”Respinge cererea de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 5 alin. 1, 2 şi 2/1 şi art. 12/1 din Legea nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice, modificată şi completată prin Legea nr. 235/2015, precum şi a dispoziţiilor art. 152 din Codul de procedură penală, în raport cu prevederile art. 1 alin. 3, art. 1 alin. 5, art. 20 alin. 1 şi 2, art. 21 alin. 3, art. 26, art. 28, art. 30 şi art. 53 din Constituţia României, cu dispoziţiile art. 7 şi art. 8 din Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene şi art. 8 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, formulată de inculpatul Drăghici Mircea Gheorghe, prin apărători. Respinge cererile şi excepţiile invocate de persoana vătămată Partidul Social Democrat. Respinge cererile şi excepţiile invocate de inculpatul Drăghici Mircea Gheorghe”, arăta sentinţa din 13 septembrie.

Totodată, magistraţii au constat legalitatea sesizării Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu rechizitoriul nr. 21/P/2019 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei, privind pe inculpatul Drăghici Mircea Gheorghe, trimis în judecată pentru pretinsa săvârşire a infracţiunilor de utilizare a subvenţiilor în alte scopuri decât acelea pentru care au fost acordate şi delapidare.

În plus, ICCJ a stabilit legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală.

”Dispune începerea judecăţii în cauza privind pe inculpatul Drăghici Mircea Gheorghe”, se mai arăta în sentinţa magistraţilor, pe care drăghici a contestat-o.

Drăghici a fost trimis în judecată anul trecut, în 25 iulie,  de DNA, pentru săvârşirea infracţiunilor de utilizare a subvenţiilor în alte scopuri decât acelea pentru care au fost acordate şi pentru delapidare.
Conform procurorilor, în perioada 15.02.2018 – 11.06.2018, Drăghici a utilizat suma de 380.000 euro provenită din subvenţia acordată partidului de către Autoritatea Electorală Permanentă, pentru a-şi cumpăra un imobil în cartierul Pipera, oraşul Voluntari, judeţ Ilfov.

Fostul trezorier al PSD a anunţat, în 11 februarie, că demisionează din partid.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.