Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, marţi, ca nefondată, cererea fostului procuror Mircea Negulescu de înlocuire a măsurii arestului preventiv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respns, marţi, ca negindată, cererea formulată de fostul procurori Mircea Negulescu de înlocuire a măsurii arestării preventive.

Decizia magistraţilor nu este definitivă şi poate fi contestată în 48 de ore de la comunicare.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au admis, în 23 iulie, recursul formulat de Secţie de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie şi au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului procuror Mircea Negulescu.

”Admite contestaţia formulată de PICCJ SIIJ, desfiinţează în parte încheierea atacată, numai în ceea ce priveşte pe Negulescu Mircea şi, rejudecând, admite propunerea de luare a măsurii arestării preventive formulata de Parchet în ceea ce îl priveşte pe Negulescu Mircea”, au decis atunci magistraţii.

Aceştia au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile, de la 23.07.2020 la 21.08.2020 şi au menţinut restul dispoziţiilor, deciziia fiind definitivă.

Fostul procuror Mircea Negulescu, în prezent exclus din magistratură, a fost reţinut de procurorii Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie în legătură cu dosarul Tony Blair, în care este implicat şi Victor Ponta. Alături de Negulescu, a fost reţinut şi un fost ofiţer de poliţie judiciară, care l-ar fi ajutat pe acesta.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.