Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunţat că numărul dosarelor soluţionate anul trecut a crescut faţă de anul 2019 cu peste 1.1000 de dosare, iar stocul de dosare de la finalul lui 2020 a scăzut cu peste 3.000. Cea mai aglomerată secţia a Instanţei Supreme este cea de contencios administrativ şi fiscal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, că anul trecut volumul de activitate a înregistrat o variaţie de sub 2.000 de doare faţă de 2019. 
 
“În anul 2020, volumul de activitate a înregistrat o variaţie de sub 2000 de dosare faţă de anul de referinţă anterior, fiind rulate în total 26976 de cauze, dar acesta a rămas extrem de ridicat pentru o instanţă de ultim grad de jurisdicţie. Numărul dosarelor soluţionate a crescut faţă de anul 2019 cu peste 1100 de dosare, ajungând la 15404 dosare, iar stocul de dosare la finalul anului a scăzut cu 3078 de dosare. Datele statistice îndreptăţesc un optimism moderat în ceea ce priveşte operativitatea, diminuarea duratei de soluţionare a cauzelor şi numărul redactărilor restante, în special la nivelul Secţiei de contencios administrativ şi fiscal, care este cea mai aglomerată secţie a instanţei supreme”, se arată în comunicatul ÎCCJ. 
 
Sursa citată menţionează că în acest an trebuie să se acţioneze pentru rezolvarea sau ameliorarea acestor probleme cauzate de supraîncărcare. 
 
“Cel din urmă indicator rămâne în continuare la un nivel ridicat, fiind necesar ca în cursul anului 2021 să se acţioneze concertat pentru rezolvarea sau ameliorarea acestor probleme, cauzate de supraîncărcare şi devenite cronice.
 
În acest sens, preşedintele Înaltei Curţi a invitat la dialog  reprezentanţii tuturor puterilor statului cu atribuţii în ceea ce priveşte serviciul public al justiţiei.
 
Pentru anul 2021, instanţa supremă are ca prioritate deschiderea faţă de cetăţenii implicaţi în procedurile judiciare şi faţă de nevoile concrete ale acestora, prin continuarea demersurilor de modernizare, digitalizare şi eficientizare a activităţii sale”, se mai arată în comunicatul ÎCCJ.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.