Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, luni, o cerere formulată de Elena Udrea pentru sesizarea Curţii Constituţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Admite cererea de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 2 alin. 1 lit. b) din Legea nr. 173/2022 pentru adoptarea unor măsuri necesare punerii în aplicare a Protocolului nr. 16 la Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale, formulată de recurenta condamnată Udrea Elena Gabriela în dosarul nr. 309/1/2019”, a transmis, luni, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.  

Instanţa a dispus sesizarea Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate invocată.  

De asemenea, magistraţii au stabilit pentru 24 octombrie termen pentru pronunţare în privinţa recursului în casaţie formulat de Elena Udrea şi Rudel Obreja în Dosarul Gala Bute.  

În luna septembrie, instanţa a respins o altă solicitare a fostului ministru de sesizare a Curţii Constituţionale. Cererea respectivă viza excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 432 alin. (1) şi (4) din Codul de procedură penală.  

Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare.  

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.