Tânăra care, la începutul lunii iunie, a lovit mortal cu maşina o fetiţă de patru ani, în judeţul Iaşi, a fost trimisă în judecată doar pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Procurorii au clasat cauza în privinţa uciderii din culpă, considerând că nu ar fi putut evita accidentul şi că nu există legătură de cauzalitate între faptul că nu deţinea permis şi moartea copilei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Parchetul de pe lângă Judecătoria Hârlău a transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că o femeie a fost trimisă în judecată, în stare de arest la domiciliu, pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Parchetul a precizat că a fost clasată cauza având ca obiect săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă "întrucât fapta nu e prevăzută de legea penală”. 
 
Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property
Procurorii au reamintit cum s-a petrecut accidentul.  
 
"La data de 01.06.2022, orele 18:37, inculpata C.M., în timp ce conducea autoturismul marca VW, pe DS 516 în localitatea Sticlăria, comuna Scobinţi, judeţul Iaşi, fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, a acroşat cu partea din stânga faţă a autovehiculului pe minora D. E.-A., de 4 ani, care se juca împreună cu un grup de copii pe drum şi care a alergat să traverseze strada, prin loc nepermis, prin spatele unui autoturism (Taxi) marca Dacia, oprit pe sensul opus de mers, accident în urma căruia minora a decedat”, se arată în comunicat.
 
Parchetul de pe lângă Judecătoria Hârlău a motivat şi decizia de clasare în privinţa săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. 
 
"Cu referire la dispoziţia de clasare, din probatoriul administrat rezultă că inculpata nu a încălcat alte dispoziţii legale, în afară de a conduce autoturismul fără permis, şi nu a avut posibilitatea evitării producerii accidentului. În consecinţă, producerea evenimentului rutier nu poate fi imputată acesteia, deoarece între conducerea autoturismului fără a deţine permis de conducere şi moartea victimei nu există legătură de cauzalitate. Şi în situaţia în care inculpata ar fi deţinut permis de conducere, având în vedere împrejurările săvârşirii faptei era în imposibilitate de a evita accidentul rutier”, a mai transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Hârlău.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.