Studentul din Iaşi care în urmă cu doi ani şi-a ucis colegul de cameră cu 20 de lovituri de cuţit, apoi a rănit grav un altul, după care a incendiat încăperea, a fost condamnat la închisoare pe viaţă, sentinţa nefiind definitivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Magistraţii Tribunalului Iaşi au decis condamnarea pe viaţă a lui Aurelian Giosan, student în Iaşi, care în noiembrie 2015 şi-a ucis un coleg de cameră, apoi a rănit grav un alt coleg.

Sentinţa a fost dată joi de judecătorii Tribunalului Iaşi şi poate fi atacată cu recurs.

Aurelian Giosan a fost condamnat pentru omor calificat, tentativă de omor calificat, tâlhărie calificată şi distrugere.

Totodată, el a fost obligat la plata unor daune materiale de 6.816 lei catre Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, dar şi a unor daune morale în valoare totală de 500.000 de euro.

În urmă cu doi ani, Aurelian Giosan l-a înjunghiat mortal pe Victor Nour, student originar din Republica Moldova, aplicându-i 20 de lovituri de cuţit. Crima s-a petrecut într-un cămin al universităţi ieşene. Un alt student a fost rănit grav, tot prin înjunghiere, însă acesta a reuşit să fugă.

După ce a a comis fapta, Arelian Giosan a incendiat camera, el fiind prins de către poliţişti după căutări care au durat două zile. Aurelian Giosan era student în primul an la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii Al.I. Cuza din Iaşi.

 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.