Un număr de 14 persoane vor fi audiate de procurorii DIICOT Iaşi, fiind acuzate că au recrutat mai multe femei pe care le-au obligat apoi să se prostitueze în Marea Britanie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
În acest caz au loc vineri mai multe percheziţii în judeţul Iaşi, în timp ce alte trei percheziţii au loc la Londra, la persoane implicate în acest caz.
Potrivit Poliţiei ieşene, ancheta vizează comiterea infracţiunilor de trafic de persoane şi proxenetism.
La percheziţiile efectuate în judeţul Iaşi, participă patru ofiţeri din cadrul Metropolitan Police şi un reprezentant Europol, iar la cele efectuate în Londra participă doi poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi.
Din cercetări a rezultat că mai multe persoane, începând cu anul 2014, ar fi recrutat de pe teritoriul României opt persoane majore, în scopul exploatării, prin obligarea la practicarea prostituţiei pe teritoriul Marii Britanii.
”Victimele ar fi fost transportate în Londra şi adăpostite în imobile închiriate, fiind determinate să practice prostituţia în diferite agenţii de profil, în folosul şi sub stricta coordonare a traficanţilor. Forma de exploatare sexuală de tip loverboy, prin aservirea sentimentală a persoanelor vătămate de către traficanţi, ar fi fost realizată inclusiv prin oficializarea relaţiilor prin căsătorie”, au precizat anchetatorii.
În urma percheziţiilor domiciliare, au fost descoperite şi ridicate două autoturisme de lux, de aproximativ 70.000 de euro fiecare şi aproximativ 40.000 de lire sterline.
14 persoane vor fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iaşi, în vederea audierii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.