Procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Daniel Horodniceanu a declarat marţi că eforturile depuse de procurori pentru a îmbunătăţi capacitatea de combatere a criminalităţii organizate au fost compromise de dezbaterile pe legile Justiţiei. Horodniceanu a adăugat că propunerile de modificare a acestora pot „ştirbi” independenţa procurorului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Eforturile noastre de consolidare a capacităţii de combatere a criminalităţii organizate au fost subminate de agenda legată de dezbaterile pe marginea legilor Justiţiei. Legat de acest subiect, am încercat constant să ne exprimăm poziţiile şi punctele de vedere cu privire la marea dezbatere a anului 2017, legile Justiţiei, printr-o expresie strict în limita prerogativelor noastre legale”, a declarat Daniel Horodoniceanu la conferinţa de presă organizată pentru prezentarea raportului de bilanţ al DIICOT pe 2017.

El a adăugat că propunerile de modificare a legilor Justiţiei ar putea „ştirbi” independenţa procurorului.

„Este adevărat că, pe de o parte, am strâns din dinţi, iar pe de altă parte, am refuzat compromisuri pentru a putea rămâne în acest cadru, pentru că provocările au fost uriaşe. Este un efort să reuşeşti să rămâi în limita despre care vă vorbesc, atunci când înţelegi, citind propunerile de modificare legislativă, că direct sau indirect ceea ce se va întâmpla ar putea deveni o ştirbire a independenţei procurorului, o timorare, acolo unde va găsi loc, a exerciţiului de urmărire penală”, a spus procurorul şef al DIICOT.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.