Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat miercuri, la Cluj, că a discutat cu procurorul şef al DNA, în urma demisiei procurorilor din Constanţa, pentru a se sigura că nu există probleme în derularea activităţii. Ea a precizat că loialitatea unui procuror nu trebuie să fie faţă de şefi ci faţă de instituţie şi că vor depăşi şi această sincopă, adăugând că responsabilitatea trebuie să fie cuvântul de ordine în tot sistemul judiciar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alina Gorghiu, ministrul Justiţiei, a comentat într-o conferinţă de presă demisiile procurorilor de la DNA Constanţa.

”Îmi doresc ca genul acesta de abordare, pe viitor să nu o vedem repetată, pentru că este un moment care afectează instituţia, iar instituţia, în general, că vorbim de DNA Constanţa, sau orice altă componentă a sistemului judiciar, trebuie să dea un mesaj de coerenţă şi de seriozitate. Loialitatea unui procuror nu trebuie să fie faţă de şefi ci trebuie să fie faţă de instituţie şi îmi doresc, ca ministru al Justiţiei, să transmit acest mesaj către toţi”, a spus ministrul Justiţiei. Alina Gorghiu a precizat că a avut dimineaţă un dialog cu procurorul şef al DNA, ca să se asigure că nu va exista nicio sincopă în derularea activităţii la DNA Constanţa.

”M-a asigurat că are soluţii pentru ca activitatea să se desfăşoare în mod curent, va găsi resurse umane pe care să le trimită la DNA Constanţa iar în cazul în care va fi necesar, există această procedură de preluare a dosarelor, până vom identifica resursa necesară acolo”, a spus ministrul.

Ea a precuzat că până una alta, încetarea activităţii acelor procurori este o decizie care va fi luată de secţia de procurori a CSM, nu încetează imediat prin hârtia pe care au depus-o.

”Înţeleg că oricum termenul cu care îşi doresc încetarea activităţii este undeva la jumătatea lunii mai, dacă nu mă înşel, ca atare vom depăşi şi această sincopă în derularea activităţii dar îmi doresc ca responsabilitatea să fie cuvânt de ordine în orice instituţie din sistemul judiciar”, a mai spus Gorghiu.

Cinci procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa vor părăsi această instituţie, printre aceştia aflându-se şi fostul procuror şef Andrei Bodean. Procurorul şef al DNA Constanţa, Mihai Stanciu, a afirmat că cei cinci au făcut o cerere către CSM – Secţia de procurori de încetare a activităţii în cadrul instituţiei.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.