Fostul primar al Iaşiului Gheorghe Nichita, condamnat în 2020 la cinci ani de închisoare, va fi eliberat condiţionat în urma unei decizii a magistraţilor de la Tribunalul Botoşani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Judecătorii de la Tribunalul din Botoşani au respins marţi contestaţia formulată de procurori, după ce Judecătoria Botoşani a decis la sfârşitul lunii iulie punerea în libertate a fostului primar al Iaşiului Gheorghe Nichita.

Nichita este închis în Penitenciarul din Botoşani, unde a fost transferat la cerere, el fiind iniţial încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi. Cel mai probabil, fostul edil ieşean va părăsi închisoarea din Botoşani în cursul zilei de marţi.

Nichita executa o pedeapsă de cinci ani de închisoare în dosarul în care fusese condamnat pentru luare de mită. El a fost încarcerat în august 2020, însă înainte de a ajunge în penitenciar s-a aflat o perioadă în arest preventiv, dar şi în arest la domiciliu.

Gheorghe Nichita a fost condamnat după ce ar fi cerut şi primit mită 10 la sută din valoarea de 70 milioane de lei a proiectului european Sistemul de Management al Traficului din municipiul Iaşi.

În toamna trecută, Gheorghe Nichita a fost condamnat într-un alt dosar, la cinci ani şi două luni de închisoare, decizia nefiind definitivă. El este acuzat că şi-ar fi urmărit amanta folosind agenţi din cadrul Poliţiei Locale Iaşi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.