Tânărul fără permis din judeţul Galaţi care, în septembrie 2016, a accidentat mortal cu maşina doi copii şi apoi a părăsit locul faptei, fugind în Italia unde a fost prins, a fost condamnat la cinci ani de închisoare, în acest dosar fiind prevăzută şi plata unor daune morale de peste un milion de euro către rudele copiilor. Decizia instanţei nu este definitivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Magistraţii Judecătoriei Galaţi l-au condamnat la cinci ani de închisoare pe Ivanciu Corcioveiu, tânărul fără permis din judeţul Galaţi, care în 6 septembrie 2016 a accidentat mortal cu maşina doi copii şi apoi a părăsit locul faptei.

Pedeapsa a fost aplicată de judecători pentru ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

”Contopeşte cele trei pedepse, urmând ca inculpatului Corcioveiu Ivanciu să i se aplice pedeapsa cea mai grea, de 4 (patru) ani închisoare, la care se va adăuga sporul de o treime din cealaltă pedeapsă (1/3 din 3 (trei) ani închisoare), în final inculpatului urmând să execute pedeapsa rezultantă de 5 (cinci) ani închisoare", se arată în soluţia pe scurt, postată pe site-ul Judecătoriei Galaţi.

În acest dosar este prevăzută şi plata de către Biroul Asigurătorilor Auto din România a unor daune morale de peste un milion de euro către rudele copiilor.

Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel, în termen de zece zile.

În 6 septembrie 2016, Ivanciu Corcioveiu, în vârstă de 23 de ani, a accidentat mortal cu maşina doi copii, pe un drum din localitatea gălăţeană Folteşti, şi apoi a fugit în Italia unde a fost prins pe 15 septembrie.

El a afirmat, în timp ce era condus către arestul IPJ Galaţi, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, că îi pare rău pentru cele întâmplate, spunând că a părăsit locul accidentului deoarece i-a fost frică şi nu a ştiut că au murit cei doi copii.

Ivanciu Corcioveiu a mai afirmat că nu a fost ajutat de nimeni să plece din ţară, spunând că părăsit România în mod legal.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.