Cinci persoane au fost arestate preventiv, iar alta a fost plasată sub control judiciar, în urma deciziei Judecătoriei Galaţi, în dosarul privind fraudarea sistemului asigurărilor de sănătate, în care prejudiciul este de aproximativ 1.400.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Magistraţii Judecătoriei Galaţi au emis mandate de arestare preventivă pe numele a cinci persoane dintre cele şase reţinute de procurori pentru fraudarea sistemului de asigurări de sănătate, sub acuzaţiile de fals, fraudă informatică în formă continuată, fals intelectual şi uz de fals. O altă persoană, respectiv preotul vizat în acest dosar, a fost plasată sub control judiciar, în urma deciziei instanţei.

Între persoanele vizate în acest dosar se află un preot din municipiul Tecuci, dar şi şeful biroului resurse umane de la Spitalul Municipal Anton Cincu din Tecuci. Potrivit anchetatorilor, infracţiunile au avut loc în perioada ianuarie 2016 - octombrie 2017,  când cele şase persoane -  trei femei şi trei bărbăţi -, ar fi fraudat bugetul CAS Galaţi prin decontarea ilegală de servicii fictive de îngrijiri medicale la domiciliu. Decontarea s-ar fi făcut pe baza unor dosare medicale întocmite în fals, cu implicarea unor funcţionari din cadrul CAS. Galaţi. Aceştia, cunoscând activităţile infracţionale, ar fi  acceptat primirea şi înregistrarea dosarelor direct de la reprezentanţii unor societăţi comerciale, contrar normelor metodologice care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale in cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate.

Prejudiciul în acest dosar este de aproximativ 1.400.000 de lei.

În urma percheziţiilor făcute în acest dosar, anchetatorii au descoperit şi ridicat de la medici de familie sumele de 195.582 lei, 4680 euro, 905 USD şi 100 lire sterline. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.