Autorităţile anunţă că a fost identificată persoana care a incendiat mai multe maşini, în parcarea unui bloc din Galaţi, fiind vorba despre un jandarm, care a acţionat din gelozie. El a fost suspendat din funcţie de către unitatea la care era angajat, iar magistraţii au dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, că a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi a formulat propunere de arestare preventivă pe numele unui căpitan din cadrul unei unităţi MAI din judeţul Galaţi.  

Acesta este acuzat de distrugere, tulburarea liniştii şi ordinii publice,  fals intelectual şi instigare la fals.  

Procurorii precizează că, pe fondul geloziei, aflat în timpul liber, bărbatul a mers la o benzinărie şi a cumpărat benzină într-o sticlă de plastic.  f

”La data de 12.10.2021, în jurul orei 22:07, în timp ce se afla în timpul liber, pe fondul geloziei, a incendiat autototurismul aparţinând p.v. .(...) parcat în faţa scării (...) din mun. Galaţi, jud. Galaţi folosind un pet de 2,6 1 benzină achizionat în aceeaşi seară, la ora 21,47 de la (...) din mun. Galaţi, incendiul propagându-se şi distrugând alte 8 autoturisme, precum şi uşa din termopan cu accesoriile sale de la intrarea în bloc. Amploarea incendiului extins la cele 9 autoturisme şi la uşa de acces în blocul susmenţionat, exploziile diferitelor pneurilor şi ale diferitelor obiecte a cauzat tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice”, precizează procurorii.  

Potrivit sursei citate, pentru a-şi ascunde urmele, ofiţerul MAI, prin încălcarea sarcinilor de serviciu, l-a determinat în aceeaşi  noapte pe un subaltern al său să întocmească un proces verbal de control în fals în registrul de control de la Prefectura Galaţi. A doua zi, căpitanul a întocmit personal un proces verbal în fals în registrul de control la Agenţia Galaţi a BNR, solicitându-i apoi unei subalterne să declare în fals că în noaptea precedentă ar fi fost controlată de el în timpul serviciului.  

Bărbatul, angajat al unei unităţi de Jandarmi, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, prin decizie a Tribunalului Militar Iaşi. 

La rândul lor, reprezentanţii Jandarmeriei Galaţi au precizat că bărbatul a fost suspendat din funcţie. 

”Vă confirmăm faptul că persoana acuzată este cadru militar al unităţii noastre din anul 2013. Până acum, activitatea ofiţerului a fost evaluată prin calificativele "bine" şi "foarte bine", acesta nu a săvârşit abateri disciplinare şi a fost declarat "apt" la toate testările psihologice. Instituţia noastră se delimitează de astfel de comportamente şi este prima interesată în clarificarea tuturor împrejurărilor în care a fost implicat cadrul militar. Vă precizăm că au fost puse la dispoziţia Parchetului Militar toate informaţiile solicitate pe timpul anchetei şi, în continuare, vom răspunde tuturor solicitărilor. La acest moment, conform prevederilor Legii 80/1995 privind statutul cadrelor militare, fiind în faza de urmărire penală, în stare de arest preventiv, ofiţerul este suspendat din funcţie", se arată în comunicatul IJJ Galaţi. 

În noaptea de 12-13 octombrie, un incendiu violent a izbucnit într-o parcarea unui bloc situat pe strada Brăilei din municipiul Galaţi cuprinzând mai multe maşini parcate. Pentru stingerea incendiului au intervenit mai multe echipaje de pompieri care la final au stabilit că focul a fost pus intenţionat la unul dintre autoturisme şi s-a extins apoi la celelalte din cauza vântului.  

  

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.