Funcţionari publici din cadrul ANAF sunt suspectaţi de către procurorii anticorupţie că ar fi protejat şi favorizat persoane fizice şi juridice din domeniul ridesharing care eludează plata taxelor, impozitelor şi contribuţiilor la stat, informează DNA. Potrivit sursei citate, joi, au loc opt percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Giurgiu, dintre care una la sediul unei instituţii publice, iar restul la persoane fizice şi la sediile unor societăţi comerciale. Procurorii menţionează că sunt vizate infracţiuni de trafic şi cumpărare de influenţă. ANAF precizează că susţine „necondiţionat” demersurile organelor de urmărire penală şi asigură măsurile legale necesare „prevenirii şi combaterii acestui flagel”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

UPDATE ANAF precizează, într-un comunicat de presă, că prin „politica de toleranţă zero faţă de corupţie”, conducerea instituţiei susţine „necondiţionat” demersurile organelor de urmărire penală şi asigură implementarea tuturor măsurilor legale necesare prevenirii şi combaterii acestui „flagel”.

„Reafirmăm hotărârea ANAF de a menţine un grad ridicat de încredere şi de a respecta standardele de integritate şi corectitudine asumate, promovând totodată profesionalismul şi etica în toate activităţile sale”, mai menţionează ANAF.

ŞTIREA INIŢIALĂ Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie –  Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor fapte de trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă, în perioada martie-mai 2025, de către funcţionari publici cu atribuţii de control din cadrul ANAF, respectiv persoane fizice şi persoane juridice care operează în transportul alternativ prin intermediul aplicaţiilor de ridesharing, informează DNA.

Evenimente
26 mai Energy Road - Energie la tine acasă
10 iunie Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României

Potrivit procurorilor, faptele de corupţie investigate sunt presupus a fi comise pentru protejarea şi favorizarea unor persoane fizice şi juridice care eludează plata taxelor, impozitelor şi contribuţiilor datorate bugetului statului, cu impact negativ asupra serviciilor publice şi, astfel, erodarea încrederii în stat, în instituţii şi în administraţia publică.

DNA mai informează că în cursul zilei de 22 mai 2025, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, au loc opt percheziţii domiciliare în locaţii din Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Giurgiu.

Sursa citată precizează că o percheziţie are loc la sediul unei instituţii publice, iar restul, la domiciliile unor persoane fizice sau sediile ori punctele de lucru ale unor societăţi comerciale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.