Eugenia Postelnecu, fosta directoare a Serviciului Public de Pază Obiective de Interes Judeţean Ilfov, din subordinea Consiliului Judeţean, a fost pusă sub acuzare de procurorii DNA pentru abuz în serviciu, întrucât în perioada 2009 - 2014, a aprobat majorări salariale, prime şi sporuri, unele fiind acordate pentru "loialitate neîntreruptă” şi pentru ceaiul şi hrana din perioada codurilor portocalii şi roşii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au pus marţi în mişcare acţiunea penală faţă de Eugenia Postelnicu, acuzaţia care îi este adusă fiind de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Potrivit procurorilor, în perioada 2009 - 2014, Eugenia Postelnecu, în calitate de director al Serviciului Public de Pază Obiective de Interes Judeţean Ilfov, a emis mai multe decizii, care însă trebuiau să fie aprobate şi de preşedintelui Consiliului Judeţean Ilfov, prin care a atribuit nelegal, atât pentru sine cât şi pentru alte persoane, mai multe sume de bani în valoare totală de 299.104 lei ce au constat în majorări salariale, prime şi sporuri pentru armamentul din dotare, pentru conducerea auto din dotare, pentru loialitate neîntreruptă şi pentru „contravaloarea ceaiului fierbinte şi hranei necesare pe perioada codurilor portocalii şi roşii”.

În trei dintre cazuri, Eugenia Postelnecu a acordat sporuri pentru folosirea autoturismelor unor persoane care nu aveau permis de conducere, susţin anchetatorii. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.