Fosta directoare adjunctă de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Tulcea Cristina Gherghişan, judecată pentru luare de mită, a fost condamnată definitiv de Curtea de Apel Constanţa la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare. Fosta directoare a APIA Tulcea primise din partea Tribunalului Tulcea o pedeapsă de cinci ani şi jumătate de închisoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Curtea de Apel Constanţa a dat, joi, sentinţa în dosarul în care a fost judecată fosta directoare adjunctă a APIA Tulcea Cristina Gherghişan, dar şi trei administratori şi asociaţi ai unor societăţi comerciale.

Astfel, Cristina Gherghişan a fost condamnată pentru luare de mită la trei ani şi jumătate de închisoare, fiind achitată pentru alte două infracţiuni de luare de mită, pedeapsa urmând să fie executată în regim de detenţie.

Instanţa a mai decis să menţină interdicţia de doi ani de a ocupa o funcţie publică sau de a exercita profesia ori activitatea în executarea căreia a săvârşit fapta. Din pedeapsa de trei ani şi jumătate de închisoare primită de Cristina Gherghişan urmează să fie scăzută perioada reţinerii, a arestului preventiv şi arestului la domiciliu, de la 2 aprilie 2015 la 20 iunie 2015.

Doi inculpaţi din acest dosar, Toader Sandu şi Mariana Rece, au fost achitaţi de Curtea de Apel Constanţa pentru dare de mită, iar un al treilea, Grigore Traian, rămâne cu pedeapsa de doi ani şi jumătate de închisoare cu suspendare pentru dare de mită, cei trei fiind administratori şi asociaţi ai unor societăţi comerciale.

Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă.

În luna iulie a anului trecut, Cristina Gherghişan a fost condamnată de Tribunalul Tulcea la cinci ani şi jumătate de închisoare, iar ceilalţi trei inculpaţi au primit pedepse cu suspendare.

Potrivit procurorilor, în septembrie 2014, octombrie 2014 şi noiembrie 2014, Cristina Gherghişan, în calitate de director adjunct al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură Tulcea, ar fi primit de la Traian Grigore 5.000 de lei, de la Mariana Rece, mai multe bunuri şi de la Toader Sandu un smartphone, pentru a acţiona astfel încât firmele administrate de ceilalţi inculpaţi să beneficieze de autorizările/avizele necesare din partea APIA Tulcea, pentru obţinerea de subvenţii privind suprafeţele de teren agricole administrate de aceste societăţi.

Dosarul a fost trimis în instanţă în iunie 2015.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.