Fostul primar din localitatea Cernat, judeţul Covasna, acuzat că a luat bani de la APIA folosindu-se de acte false, cauzând un prejudiciu de aproape 313.000 de lei, a fost trimis în judecată, în stare de libertate, de către procurori ai Serviciului Teritorial Braşov al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fostul primar din Cernat Boloni David este acuzat de săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete.

"În perioada 2008 - 2009, inculpatul Bölöni Dávid, în calitate de primar al comunei Cernat, judeţul Covasna, a depus la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) mai multe documente în care se atestau date necorespunzătoare adevărului, în scopul de a obţine în mod injust sume de bani în cadrul schemelor unice de sprijin pe suprafaţă, pentru o suprafaţă de 738,06 de hectare de păşune, teren pe care nu l-a folosit în realitate, acesta fiind încredinţat spre utilizare mai multor fermieri, care l-au folosit efectiv şi au plătit taxele de păşunat aferente“, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Potrivit aceleiaşi surse, Primăria Cernat nu a notificat APIA despre încheierea acestor contracte, aşa cum avea obligaţia. 

"Cu ocazia procedurilor de control administrativ, pentru justificarea utilizării terenurilor în cauză, inculpatul Bölöni Dávid a depus mai multe documente în care se arată, în mod nereal că pentru suprafeţele pentru care a solicitat fonduri nerambursabile, în anul 2008 nu s-au încheiat contracte de arendă, concesiune, închiriere etc. şi nu s-au încasat taxe de păşunat“, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Prin faptele sale, fostul primar a cauzat un prejudiciu de 312.289,82 lei, sumă pentru recuperarea căreia Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură s-a constituit parte civilă. 

Procurorii au dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile aparţinând inculpatului. 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Covasna, cu propunere de a se menţine măsura asigurătorie dispusă în cauză.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.