Un factor poştal din Bucureşti a fost trimis în judecată de procurori după ce şi-a însuşit peste 140.000 de lei, bani care erau pentru plata pensiilor, şi a jucat 90.000 de lei la jocuri de noroc. De asemenea, el este acuzat că a falsificat semnătura a trei pensionari, însuşindu-şi astfel banii respectivi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 au anunţat, vineri, trimiterea în judecată, sub control judiciar, a unui factor poştal, pentru delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals.
 
“Din cercetările efectuate a rezultat că inculpatul P.G., în calitate de factor poştal - funcţionar public cu atribuţii de gestionar - în cadrul unui oficiu poştal din municipiul Bucureşti aparţinând Companiei Naţionale Poşta Română SA. - societate comercială naţională de interes public cu capital majoritar de stat, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, la data de 09.08.2023, în jurul orelor 10.00, şi-a însuşit suma de 141.960 lei, sumă pe care a primit-o în gestiune, în vederea distribuirii pensiilor către persoanele îndreptăţite şi a folosit-o în interes personal”, au afirmat procurorii.
 
Ei au precizat că bărbatul a mers la o sală de jocuri de noroc din Sectorul 5 şi a jucat o parte din sumă la aparatele de jocuri de noroc. Prejudiciul produs a fost în valoare de 90.110 lei, din care factorul poştal a restituit suma de 51.850 lei.
 
“Totodată, în perioada iulie-august 2023, inculpatul a falsificat semnătura de primire a trei beneficiari de mandate plată pensie, pensii ce urmau a fi achitate pentru luna august 2023, precum şi semnătura de primire a unui beneficiar de mandat plată prestaţii asistenţă socială - alocaţie ce urma a fi achitată pentru luna iunie 2023, după care a folosit cele patru mandate astfel falsificate, în cadrul angajatorului, pentru a crea aparenţa că a achitat beneficiarilor de drept sumele de bani consemnate pe aceste înscrisuri oficiale, deşi în realitate îşi însuşise banii în scop personal”, a arătat sursa citată.
 
Prejudiciul total cauzat Companiei Naţionale Poşta Română SA, în această situaţie, se ridică la 14.454 de lei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.