Elena Udrea a fost audiată, vineri, la DNA, ea precizând că a fost chemată într-un dosar mai vechi privind Hidroelectrica şi de care se ocupa procurorul Mihaiela Moraru Iorga revocat din DNA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Udrea a spus că este vorba despre un dosar deschis la DNA în 2015 şi care a fost instrumentat de Mihaiela Moraru Iorga. 

"Este dosarul care i-a fost reproşat de Kovesi Mihaielei Moraru Iorga, că de ce nu m-a reţinut chiar dacă nu erau dovezi. (...) „Dacă se impune, evident aş dori să dau din nou declaraţii în acest dosar şi să dea, evident, toţi cei care sunt implicaţi, pentru că la vremea aceea, declaraţiile s-au dat la o presiune uriaşă, sub presiunea unor cereri de arestare care se făcuseră la adresa mea. Eu dau aceeaşi declaraţie, n-am ce să schimb", a afirmat Elena Udrea, la intrarea la audieri.

În momentul în care jurnaliştii au întrebat-o despre afirmaţiile pe care le-a făcut despre Camelia Bogdan, respectiv de ce nu a vorbit până acum despre asta, Udrea s-a enervat, exclamând: "Problema dumneavoastră este că de ce nu am vorbit până acum, nu că am vorbit? Am înţeles, nu vă mai spun nimic de acum încolo".

Elena Udrea a ieşit de la audieri după aproximativ o oră şi jumătate, alături de avocat, care a spus că nu mai există nicio măsură preventivă în acest dosar şi că au rămas în discuţie "fapte care nu ţin de natură penală".

Dosarul vizează o presupusă mită de 5 milioane de dolari pe care Elena Udrea ar fi pretins-o de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu pentru a-i facilita un contract cu Hidroelectrica. 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.