Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, la ieşirea de la DNA, că nu a fost pus sub acuzare pentru noi fapte şi că are toate şansele să rămână liber până la alegerile parlamentare. Dragnea a precizat că ultimii ani au fost grei pentru el şi familia sa, pentru că a trebui să plătească pentru un referendum care l-a ţinut în continuare în funcţie pe Traian Băsescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liviu Dragnea a precizat că marţea trecută a fost sunat avocatul lui, iar luni s-a prezentat, deşi putea să vină şi mai devreme.

Întrebat dacă procurorii au aşteptat să treacă alegerile şi să se anunţe rezultatele, apoi l-au chemat la DNA, Dragnea a spus: „Credeţi dumneavoastă aşa ceva? Eu nu cred aşa ceva. Nu se întâmplă aşa ceva. E o simplă coincidenţă.”

Dragnea a mai spus, răspunzând unei întrebări, că nu crede că dosarul de la DNA îi va crea probleme, după condamnarea primită în dosarul „Referendumul”.

„Am înţeles că nu, de la condamnare încoace, dacă mai fac vreo crimă de genul acesta, dar s-a depăşit nivelul de teamă. Până la urmă, după atâţia ani, au fost ani grei pentru mine, pentru familia mea, să plătesc pentru un referendum care l-a ţinut în continuare pe Băsescu acolo, s-au depăşit toate astea. Până la urmă noi mergem înainte. Eu merg înainte până la alegerile parlamentare. Am toate şansele să rămân liber până la alegerile parlamentare, chiar şi într-un ritm foarte alert, pentru că vreau să câştigăm alegerile”, a adăugat Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost citat să se prezinte luni la DNA, pentru a fi audiat în dosarul în care este urmărit penal pentru instigare la abuz în serviciu şi la fals intelectual, fapte pe care le-ar fi comis în perioada în care a fost preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman. 

Liviu Dragnea a ajuns la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie în jurul orei 10.00 şi a fost nevoit să stea la coadă, pentru că, la aceeaşi oră au venit la DNA mai multe persoane, citate în alte dosare. Printre aceştia este şi Alexandru Ciocâlteu, fost manager al Spitalului Clinic de Urgenţă "Sf. Ioan" din Bucureşti, pus recent sub acuzare pentru luare de mită şi cercetat în arest la domiciliu.

Preşedintele PSD a fost pus sub acuzare în 6 aprilie, el având calitatea de suspect în dosarul în care este cercetată şi fosta sa soţie, Bombonica Prodana, precum şi foşti şefi din Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman.

În acelaşi dosar, în 11 mai a fost audiat şi primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, în calitate de martor.

Potrivit procurorilor, în perioada iulie 2006 - decembrie 2012, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic, cu intenţie, a determinat-o pe inculpata Floarea Alesu, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii.

Fosta soţie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, este acuzată de abuz în serviciu, alături de foşti şefi din Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman.

Bombonica Prodana (fostă Dragnea) a fost pusă sub acuzare pentru că, în perioadele 3 martie - 1 august 2008 şi 3 iulie 2009 – 1 august 2010, nu a sancţionat două subordonate încadrate în funcţia de referent la instituţiile pe care le conducea, deşi ştia că nu s-au prezentat la serviciu şi nu au respectat prevederile contractului individual de muncă şi fişa postului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.