Dosarul fostului director al Direcţiei Silvice Botoşani, Mihai Axinte, achitat de Tribunalul Botoşani pentru abuz în serviciu, va fi rejudecat de prima instanţă, a decis vineri, Curtea de Apel Suceava, decizia instanţei fiind definitivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Curtea de Apel Suceava a decis, vineri, să trimită spre rejudecare Tribunalului Botoşani dosarul în care fostul şef al Romsilva Botoşani, Mihai Axinte, a fost achitat pentru abuz în serviciu.

Magistraţii au hotărât desfiinţarea în totalitate a sentinţei penale pronunţate de Tribunalul Botosani, în noiembrie 2016, decizia Curţii de Apel Suceava fiind definitivă.

În  data de 3 noiembrie 2016, Tribunalul Botoşani a hotărât achitarea lui Mihai Axinte pentru infracţiunea de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, considerând că faptele pentru care a fost trimis în judecată nu sunt prevăzute de legea penală. Decizia Tribunalului Botoşani a fost atacată la Curtea de Apel Suceava.

În decembrie 2015, procurorii DNA Suceava au dispus trimiterea în judecată a lui Mihai Axinte, director în cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva – Direcţia Silvică Botoşani, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 2007-2008, Mihai Axinte ar fi înlesnit diminuarea fondului forestier naţional proprietate publică a statului român, cu peste 350 de hectare, prin refuzul de a ataca două hotărâri ale Comisiei Judeţene de aplicare a legilor fondului funciar Botoşani şi a unui titlu de proprietate. Respectivul titlu a fost emis în favoarea unei persoane care nu avea cetăţenia română şi nu putea beneficia de dispoziţiile legale privind reconstituirea dreptului de proprietate pentru păduri, iar un raport anterior al Corpului de Control al Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva i-a atras atenţia lui Axinte asupra acestui aspect.

Prejudiciul creat, astfel, sse ridică la aproape 2,5 milioane de lei. În cauză, procurorii instituiseră măsuri asiguratorii în ceea ce priveşte mai multe imobile aparţinând lui Mihai Axinte.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.