Procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 4 au început urmărirea penală in rem pentru incitare la ură sau discriminare în cazul discuţiilor lui Alexandru Cumpănaşu cu tinerii care îl urmăresc TikTok

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti a fost înregistrat la data de 06.01.2021 un dosar penal, ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de poliţie, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de incitarea la ură sau discriminare, faptă prevăzută de art. 369 Cod penal, urmărirea penală fiind începută in rem”, anunţă Ministerul Public.
Conform procurorilor, în spaţiul public au apărut o serie de postări şi materiale video prin care ”o persoană care domiciliază pe raza Secţiei 16 Poliţie, prin mesajele transmise, a incitat publicul la ură faţă de o anumită categorie de persoane, în speţă cadre didactice.
În prezent, cercetările sunt făcute de lucrătorii Secţiei 16 Poliţie, din cadrul DGPMB, sub supravegherea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti, cauza fiind în faza administrării probatoriului.
Cel vizat este Alexandru Cumpănaşu, ale cărui postări şi interacţiuni pe TikTok cu uniii dintre tinerii care îi urmăresc contul au provocat indignare şi critici în spaţiul public. El îi îndeamnă pe elevi să nu-şi asculte profesorii şi are discuţii cu conotaţii sexuale cu unele tinere.
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.