Doi adolescenţi sunt suspectaţi de atacuri informatice repetate, comise începând din anul 2016, unele dintre acestea împotriva sistemelor informatice ale unor instituţii publice. Procurorii DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară au făcut, miercuri, două percheziţii în judeţele Vâlcea şi Caraş-Severin, în cadrul unei acţiuni vizând accesul ilegal la un sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice şi operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice. Cei doi suspecţi au fost duşi la audieri la sediul DIICOT.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit DIICOT, joi, procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate - Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice, au făcut două percheziţii domiciliare în judeţele Vâlcea şi Caraş-Severin, în cadrul unei acţiuni vizând săvârşirea de către suspecţii S.L.A. şi N.A.C. (în vârstă de 17 şi 18 ani) a infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice şi operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Procurorii susţin că, începând cu anul 2016 şi până în prezent, cei doi suspecţi au făcut şi revendicat o serie de atacuri informatice (DDOS) de tip "defacement”, unele fiind îndreptate împotriva sistemelor informatice ale unor instituţii publice.

La percheziţii, au fost indentificate şi ridicate mai multe sisteme informatice, harduri interne şi externe, smartphone-uri, stick-uri şi carduri de memorie, suporţi optici de tip CD/DVD, utilizate în activitatea infracţională.

Adolescenţii au fost aduşi la sediul DIICOT - Structura Centrală pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi luării măsurilor care se impun faţă de aceştia.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

La acţiune au participat ofiţeri de poliţie din cadrul Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea şi Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin.

De asemenea, activităţile s-au desfăşurat cu suportul Direcţiei Generale de Protecţie Internă, acţiunea fiind făcută cu sprijinul Serviciului de Acţiuni Speciale Vâlcea şi Serviciului de Acţiuni Speciale Caraş-Severin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.