DNA transmite că nu se va lăsa intimidată şi va continua să îşi îndeplinească misiunea, să combată faptele de corupţie care îi sunt atribuite în competenţă conform legii, cu respectarea garanţiilor procedurale prevăzute de lege şi de normele internaţionale pentru apărarea drepturilor omului, răspunzând astfel afirmaţiilor ”nejustificate, denigratoare”, făcute la adresa sa de membri CSM, în şedinţa de joi, soldată cu aviz negativ pentru proiectul de desfiinţare a Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În contextul dezbaterilor privind desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, care au avut loc în cadrul şedinţei de plen a Consiliului Superior al Magistraturii din data de 11 februarie 2021, constatăm cu îngrijorare că au fost făcute afirmaţii nejustificate, denigratoare la adresa activităţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi a procurorilor din cadrul acesteia”, transmite vineri DNA, care face mai multe precizări.

Instituţia spune că nu se va lăsa intimidată şi va continua să îşi îndeplinească atribuţiile,cu respectarea tuturor normelor, considerând de neînţeles înverşunarea cu care numele şi activitatea sa sunt folosite ca muniţie în dispute vizând sistemul judiciar.

”În ciuda atacurilor injuste, D.N.A. nu se va lăsa intimidată şi va continua să îşi îndeplinească misiunea, să combată faptele de corupţie care îi sunt atribuite în competenţă conform legii, cu respectarea garanţiilor procedurale prevăzute de lege şi de normele internaţionale pentru apărarea drepturilor omului. Dezbaterile de idei sunt întotdeauna binevenite, dar este de neînţeles înverşunarea cu care numele şi activitatea instituţiei noastre sunt folosite în mod defăimător ca „muniţie de război” în dispute care vizează modificări legislative sau exprimarea unor puncte de vedere divergente cu privire la sistemul judiciar”, afirmă Direcţia Anticorupţie.

Totodată, am remarcat că în Plenul Consiliului Superior al Magistraturii se folosesc ca argumente concluziile unei hotărâri care nu are caracter definitiv, respectiv Hotărârea Plenului CSM nr. 225 din data de 15 octombrie 2019.

”Împotriva acesteia, D.N.A. a formulat acţiune în anulare, cauza fiind în prezent pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal. Or, inducerea în opinia publică a ideii că acele concluzii reprezintă adevărul, poate constitui o presiune la adresa judecătorilor care în prezent judecă acţiunea”, explică DNA.
Direcţia Naţională Anticorupţie afirmă că este o instituţie care îndeplineşte o misiune importantă de combatere a corupţiei la nivel înalt şi mediu, fenomen care pune în pericol valorile democraţiei şi dezvoltarea economică a societăţii.

”Ca unitate de parchet, Direcţia Naţională Anticorupţie îşi îndeplineşte acest rol conform legii şi în slujba cetăţenilor”, conchide instituţia.

DNA a fost invocată în cursul dezbaterilor de joi, din CSM pe tema desfiinţării Secţiei Speciale de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, de către cei care se opuneau desfiinţării şi care au făcut referire la abuzuriile DNA faţă de cetăţeni.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.