Un avocat din Baroul Mureş a fost trimis în judecată de procurorii DNA. El este acuzat că a determinat un asistent medical să-i ofere datele unor pacienţi, victime ale accidentelor rutiere, pentru a-i reprezenta în instanţă în schimbul unui procent din despăgubiri. Asistentul medical şi-a recunoscut fapta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui inculpat, avocat în cadrul Baroului Mureş, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunii de instigare la folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, în formă continuată. 

”În cursul anului 2019, inculpatul, direct sau prin intermediul a două persoane, l-ar fi determinat pe Barabasi Csaba, asistent medical în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş (cu care procurorii au încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei), să-i permită accesul la unele informaţii nedestinate publicităţii. Informaţiile priveau identitatea şi starea unor pacienţi internaţi în unitatea medicală, care au fost victime ale unor accidente de circulaţie”, a transmis, marţi, DNA, într-un comunicat de presă.  

Potrivit procurorilor, pentru informaţiile furnizate, asistentul medical ar fi primit, de la avocat şi de la unul dintre intermediari, suma totală de 850 lei, precum şi alte foloase sub formă de servicii de consultanţă juridică de la avocatul inculpat. 

”În baza informaţiilor obţinute în maniera de mai sus, inculpatul ar fi încheiat acte de reprezentare cu persoanele respective în scopul obţinerii pentru sine, pe lângă onorariu, a unui procent semnificativ (20%) din valoarea despăgubirilor ce urmau să fie acordate victimelor de către societăţile de asigurări, responsabile civilmente”, a mai precizat DNA.  
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Târgu Mureş. 

Anterior, în cauză, procurorii anticorupţie au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei cu inculpatul Barabasi Csaba, asistent medical şi cu alţi doi inculpaţi intermediarii avocatului, în sarcina cărora s-a reţinut săvârşirea infracţiunii, comise sub forma autoratului şi a instigării, de folosire în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, în formă continuată. 

 ”În prezenţa apărătorilor aleşi, cei trei inculpaţi ultim menţionaţi au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reţinute în sarcina lor, au acceptat încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi au fost de acord cu felul şi cuantumul pedepselor aplicate, precum şi cu forma de executare a acestora – între 10 luni şi un an cu suspendare şi interzicerea unor drepturi”, a mai transmis DNA.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.