Directorul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Aerospaţială ”Elie Carafoli”, Cătălin Nae, trimis în judecată de DNA, a fost suspendat din funcţie printr-o decizie a ministrului Cercetării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministrul Cercetării Inovării şi Digitalizării a emis ordinul privind suspendarea din funcţie a directorului general, preşedinte al Consiliului de administraţie al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Aerospaţială “Elie Carafoli” – INCAS Bucureşti, Cătălin Nae”, a transmis, miercuri, Ministerul Cercetării Inovării şi Digitalizării, într-un comunicat de presă.

Directorul general al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Aerospaţială ”Elie Carafoli”, Cătălin Nae, şi patru oameni de afaceri au fost trimişi în judecată de DNA pentru abuz în serviciu, respectiv complicitate la această infracţiune, după ce Nae ar fi încheiat 12 contracte cu firmele celor patru, deşi ştia că acestea nu pot îndeplini prestaţiile la care se obligaseră.

Institutul ar fi fost prejudiciat astfel cu circa 5 milioane de euro. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.