Directorul economic al Primăriei Târgu Mureş, Kiss Imola, suspectat că ar fi cerut 10.000 de euro unui om de afaceri pentru sponsorizarea unei competiţii de fotbal în sală, în schimbul achitării unor facturi la lucrări efectuate în oraş, a fost trimis în judecată de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru luare de mită. Anterior, el a mai fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, alături de primarul oraşului, Dorin Floarea, în legătură cu finanţarea Asociaţiei Sportive „Fotbal Club Asa 2013”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii din cadrul DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Kiss Imola, la data faptei director economic al municipiului Târgu Mureş, cu privire la săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

El este suspectat că, în septembrie 2010, în calitate de director economic în cadrul Primăriei municipiului Târgu Mureş, a pretins suma de 10.000 euro de la un om de afaceri, pentru sponsorizarea unei competiţii internaţionale de fotbal în sală.

”Banii respectivi au fost pretinşi de inculpat pentru ca, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, să efectueze demersurile necesare astfel încât instituţia publică să achite facturile emise de societatea omului de afaceri în contextul derulării unor contracte de execuţie lucrări pe raza municipiului Târgu Mureş (reabilitarea termică a unor blocuri de locuinţe, modernizarea unor unităţi de învăţământ etc.)”, anunţă DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mureş.

În 2015, Kiss Imola a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru abuz în serviciu, într-un dosar privind finanţarea Asociaţiei Sportive „Fotbal Club Asa 2013”, alături de primarul Dorin Floarea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.