DNA a anuţat, luni, punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar faţă de Alin Iulian Ţucmeanu, director adjunct al Autorităţii Rutiere Române, pentru că nu a demisionat din funcţie, deşi a fost condamnat definitiv pentru complicitate la date de mită, având interdicţie de a ocupa o funcţie publică. Directorul general al intituţiei, Aurelia Surulescu, suspectă în dosar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii DNA au anuţat, luni, punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, a lui Alin Iulian Ţucmeanu, la data faptei director general adjunct în cadrul Autorităţii Rutiere Române (A.R.R.), sub aspectul săvârşirii, în stare de recidivă postcondamnatorie, a infracţiunii de neexecutare a sancţiunilor penale.

”În aceeaşi cauză, procurorii anticorupţie au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de suspecta Surulescu Aurelia, la data faptei director general al Autorităţii Rutiere Române, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un  folos necuvenit”, a transmis DNA.

Procurorii arată că, în 03 aprilie 2019, prin decizia penală nr. 455/A, judecătorii Curţii de Apel Bucureşti l-au condamnat pe inculpatul Ţucmeanu Alin Iulian, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la dare de mită,  la o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendarea executări pedepsei şi interzicerea drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public.

”Deşi a luat la cunoştinţă de dispoziţiile deciziei penale mai sus menţionate, inculpatul ar fi continuat să exercite funcţia de conducere în care fusese numit prin deciziile conducerii Autorităţii Rutiere Române, nefăcând niciun demers în vederea încetării acestei situaţii juridice. Cea care l-ar fi menţinut în funcţie a fost suspecta Surulescu Aurelia care, în calitate de director general al A.R.R., ar fi încălcat cu intenţie dispoziţiile prevăzute în Codul Muncii şi nu ar fi constatat, prin decizie, în termenul legal, încetarea de drept a contractului de muncă pe care inculpatul Ţucmeanu Alin Iulian îl avea încheiat cu instituţia publică pe motiv de condamnare penală”, a transmis DNA.

Procurorii au precizat că inculpatului şi suspectei li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.