Directoarea societăţii Hexi Pharma, Flori Dinu, a fost, luni, la Parchetul instanţei supreme pentru noi acte procedurale în dosarul în care este acuzată de 128 de infracţiuni de înşelăciune şi de participare improprie la zădărnicirea combaterii bolilor, iar firma pe care o conduce este suspectată că a produs un prejudiciu de aproximativ 51 de milioane de lei, prin vânzarea în 152 de spitale de produse biocide neconforme.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Flori Dinu a stat câteva minute în sediul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Jutiţie (PICCJ) şi nu a dorit să facă declaraţii nici la intrare şi nici la ieşire despre citarea sa de către procurorii care anchetează dosarul "Hexi Pharma”.

În acest dosar, procurorii au solicitat să fie analizate produse ale societăţii Hexi Pharma, de către un laborator din străinătate, ancheta fiind în faza finală de administrare a probelor.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie face cercetări în cazul companiei Hexi Pharma pentru participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

Procurorii au probe că firma Hexi Pharma a produs un prejudiciu de aproximativ 51 de milioane de lei, prin vânzarea în 152 de spitale de produse biocide neconforme, începând din 2014.

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, în vârstă de 41 de ani, a murit în 22 mai 2016, după ce a intrat cu maşina într-un copac, pe un drum judeţean, între localităţile Corbeanca şi Buftea.

Directorul Hexi Pharma, Flori Dinu, este acuzată de procurorii PICCJ că în calitate de director general al Hexi Pharma, având atribuţii în special pe partea de vânzări desfăşurată de societate, la instigarea lui Dan Alexandru Condrea şi cunoscând că produsele comercializate nu respectă specificaţiile din etichete, a coordonat întreg personalul care a promovat produsele şi a intermediat activitatea de negociere şi încheiere de contracte de furnizare, inducând în eroare reprezentanţii unităţilor medicale care au achiziţionat produsele".

În 12 mai 2016, Ministerul Sănătăţii a recomandat suspendarea folosirii produselor Hexi Pharma, orice utilizare după această dată fiind făcută pe răspunderea managementului spitalelor.

Ministerul Sănătăţii a făcut publice atunci rezultatele ultimelor teste de concentraţie efectuate în cazul produselor Hexi Pharma, potrivit cărora substanţele active au fost diluate şi de 4.200 de ori faţă de valoarea declarată. Produsele testate au fost prelevate din unităţi sanitare din judeţele Mureş, Călăraşi şi Braşov, iar analizele au fost efectuate în cadrul laboratorului ICECHIM.

Surse judiciare declarau, pentru News.ro, că procurorii Parchetului instanţei supreme au primit în dosarul Hexi Pharma raportul Institutului Cantacuzino şi alte rapoarte de expertiză, inclusiv de la un laborator din străinătate, din care rezultă că unii dezinfectanţi ai firmei erau diluaţi fără a depăşi limita legală. 

În ancheta din dosarul Hexi Pharma, procurorii au dispus să fie ridicate documente de la 300 de spitale.

Societatea Hexi Pharma a cerut, în 14 septembrie 2016, Tribunalului Bucureşti, ridicarea controlului judiciar şi implicit acces la sumele sechestrate în conturi, din moment ce la dosar a fost depusă o expertiză care ar arăta că produsele firmei au trecut testul eficacităţii, făcut la Institutul de Cercetare Cantacuzino. Potrivit acelei expertize, "aproape în totalitate produsele Hexi Pharma sunt corespunzătoare din perspectiva eficacităţii”. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.