Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) urmează să trimită un magistrat în Israel pentru a audia persoane din conducerea companiei Black Cube, în legătură cu dosarul privind hărţuirea familiei procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat Daniel Horodniceanu, procurorul-şef al DIICOT.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În acest moment nu se ştie numele magistratului şi nici cât va dura misiunea acestuia în Israel. Decizia vine după ce doi angajaţi ai firmei Black Cube au fost arestaţi în România pentru că ar fi spionat-o pe şefa DNA. 

"După ce am terminat ce avem de făcut pe teritoriul statului român, am luat legătura prin asistenţa judiciară internaţională şi am solicitat asistenţa Israelului şi a Marii Britanii. Aşteptăm în perioada următoare invitaţia parchetului din Israel pentru a prezenta un magistrat român şi pentru a duce la îndeplinire cele solicitate prin comisia rogatorie internaţională",  a spus Daniel Horodniceanu pentru Digi24.

Procurorul-şef al DIICOT a precizat că a intrat în legătură cu poliţia din Marea Britanie, care ar deţine imagini filmate în legătură cu dosarul Black Cube.

"Am vrea să ascultăm persoane, să solicităm acte şi să aducem la dosarul cauzei toate datele, să putem completa acel puzzle despre care mai spuneam. Vrem să închidem cercul şi să sesizăm instanţa cu infracţiunile care sunt deja dovedite în parte. Am intrat deja în contact pe calea poliţienească (cu autorităţile din Marea Britanie n.r.). Urmează să primim probele pe care le-am solicitat, în special probele video filmate de aceştia”, a spus Daniel Horodniceanu pentru Digi24.

Procurorii DIICOT cer arestarea preventivă în lipsă a lui Yossi Barkshtein, angajat al firmei israeliene Black Cube, în dosarul privind spionarea comunicaţiilor şi hărţuirea familiei şi unor apropiaţi ai procurorului-şef al DNA, Codruţa Kovesi, în care sunt arestaţi, din 3 aprilie, Ron Weiner şi David Geclowicz. 

Ron Weiner este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrităţii datelor informatice, operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice, iar David Geclowicz este cercetat pentru complicitate la aceste infracţiuni.

Procurorul-şef al DNA Codruţa Kovesi a spus că au fost date telefoane, insistent, către membrii familiei sale şi către prieteni apropiaţi, timp de o zi şi jumătate, dar că nimeni nu a intrat în dialog cu cei care sunau. Kovesi a precizat că nu i-a fost atacat contul de e-mail.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.