Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a fost audiat de procurorii Parchetului instanţei supreme, în calitate de martor, în dosarul în care se fac cercetări in rem pentru tulburare a liniştii şi ordinii publice, după ce parlamentarul a declarat că protestatarii din Piaţa Victoriei ar trebui alungaţi cu tunurile cu apă şi că are o mitralieră AKM cu care a luptat la Revoluţie, pe care este pregătit să o folosească din nou.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oficiali ai Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au declarat că deputatul Cătălin Rădulescu a dat o declaraţie de martor în 15 martie, în dosarul în care faptele cercetate sunt de tulburare a ordinii şi liniştii publice.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie s-a sesizat din oficiu şi a deschis în 14 martie dosar penal în cazul declaraţiilor deputatului PSD Cătălin Rădulescu, în prezent fiind făcute cercetări in rem, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

De asemenea, după declaraţiile lui Cătălin Rădulescu că protestatarii din Piaţa Victoriei ar trebui alungaţi cu tunurile cu apă şi cele referitoare la mitraliera AKM cu care a luptat la Revoluţie, pe care este pregătit să o folosească din nou, trei persoane din judeţul Argeş au solicitat Parchetului Curţii de Apel Piteşti să se autosesizeze. Parchetul Curţii de Apel Piteşti a trimis sesizările la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat că dosarul a fost deschis în urma mai multor sesizări, care au dus la o sesizare din oficiu.

"Există un dosar pe rolul Secţiei de urmărire penală, având ca obiect tulburarea liniştii publice. Sunt nişte sesizări care au generat o sesizare din oficiu. Sunt multe. N-o să comentez nimic”, a spus Augustin Lazăr.

Şi Poliţia Judeţeană Argeş s-a autosesizat după declaraţiile lui Rădulescu şi face verificări cu privire la respectarea Legii privind regimul armelor şi muniţiilor.

Poliţiştii argeşeni au anulat, în 17 martie, permisul de port-armă al deputatului Cătălin Rădulescu, după ce au verificat, la locuinţa acestuia, modul în care sunt deţinute armele şi au constatat că parlamentarul păstra fără piedică mitraliera AKM pentru care nu avea dreptul de a deţine muniţie şi au descoperit şi muniţie care nu se potriveşte armei de vânătoare pe care Rădulescu o deţinea legal.

Surse locale au declarat pentru News.ro că acasă la deputatul Constantin Rădulescu au fost descoperite arma de vânătoare pe care acesta o deţinea în mod legal, precum şi arma de tip AKM pe care palamentarul o ţinea ca armă de colecţie, care este funcţională, dar pentru care deputatul nu are drept de a deţine muniţie şi pe care trebuia să o asigure cu o piedică în zona trăgaciului. Faptul că arma nu a fost asigurată corespunzător este şi motivul aplicării amenzii de 2.500 de lei.  

Deputatul PSD de Argeş Cătălin Rădulescu a spus în 13 martie, într-un interviu pentru "Adevărul", că protestatarii din Piaţa Victoriei ar trebui înfruntaţi cu tunuri de apă: "De ce mai stau ca proştii acolo? N-au treabă, n-au serviciu, n-au copii?”.

Mai mult, el spune că şi-a păstrat mitraliera AKM cu care a luptat la Revoluţie şi este pregătit să o folosească din nou: "Nu o să mi-o ia nimeni în viaţa vieţilor şi o ţin, că poate vreodată, dacă mai vine cineva cu vreo idee din asta să transforme statul ăsta pentru care am luptat noi, sunt pregătit să ies cu arma să trag, imediat."

O zi mai târziu, Rădulescu a declarat că în urma afirmaţiilor privind protestatarii a primit 150 de ameninţări cu moartea, motiv pentru care şi-a contactat avocaţii şi a depus o plângere penală, urmând ca 150 de persoane să fie audiate. Social-democratul a ţinut să precizeze că, în continuare, nu este de acord cu faptul că oamenii protestează şi ocupă "neautorizat" Piaţa Victoriei, chiar dacă OUG 13 a fost respinsă. Rădulescu a mai spus că este colecţionar, are ”nişte arme”, dar nu a tras în viaţa lui.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.