Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost confruntat, miercuri, la instanţa supremă, în procesul angajării fictive de la DGASPC, cu fosta directoare a instituţiei, Floarea Alesu. Ea a susţinut în faţa magistraţilor că l-a informat pe Liviu Dragnea imediat ce a aflat că cele două angajate care lucrau şi la PSD nu veneau la serviciu la DGASPC, deşi primeau salariu, că a avut mai multe discuţii cu el despre cele două şi că liderul PSD i-ar fi spus să mai aibă răbdare pentru că situaţia se va rezolva şi să îi pună la muncă pe ceilalţi angajaţi. Liderul PSD a negat toate aceste acuzaţii, susţinând în instanţă că nu a avut nicio discuţie cu fosta directoare a DGASPC. Procesul s-a terminat după mai mult de şapte ore, Dragnea spunându-le jurnaliştilor, la ieşire, că el a spus adevărul în instanţă şi că este obosit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Magistraţii instanţei supreme au dispus confruntarea liderului PSD cu fosta directoare a DGASPC Floarea Alesu, în condiţiile în care declaraţiile date de aceştia în instanţă au fost contradictorii.

Întrebată de către magistraţi dacă liderul PSD a intervenit la ea pentru menţinerea în funcţie a celor două angajate care lucrau de fapt la PSD - Adriana Botorogeanu şi Anisa Stoica -, Floarea Alesu a afirmat că Dragnea nu a intervenit direct, dar că atunci când i-a spus că a aflat că cele două sunt angajate, dar nu vin la serviciu, el i-a spus să le mai "ţină" până se rezolvă problema.  

Ea a spus că discuţia a avut loc în anul 2008, când ea a fost informată despre această situaţie de către şefa Serviciului Personal, care descoperise acest lucru.

"Nu mai era nimeni de faţă la această discuţie pe care am purtat-o cu Liviu Dragnea. Discuţia a avut loc în cabinetul lui Dragnea de preşedinte al Consiliului Judeţean. (...) Au mai fost discuţii în perioada 2009-2010 şi ultima dată mi-a spus să îi pun pe ceilalţi la muncă, pentru că sunt destui care stau degeaba. Au fost vreo patru discuţii. Îmi spunea să am răbdare că situaţia va fi rezolvată, a declarat Alesu, afirmând că din aceste discuţii a înţeles să nu mai insiste cu situaţia celor două angajate", a mai susţinut fosta directoare a DGASPC.

Alesu a mai spus că discuţiile s-au purtat pe holul de la sala de şedinţe a CJ, imediat după terminarea şedinţei, susţinând că de faţă erau foarte mulţi consilieri, dar că nu crede că aceştia au auzit.

Liderul PSD a susţinut, însă, în faţa magistraţilor, că nu a avut aceste discuţii cu Floarea Alesu. "Categoric nu", a răspuns el, întrebat de către magistrat dacă a avut discuţii cu fosta directoare a DGASPC despre situaţia celor două angajate.

"În legătură cu holul de la ieşirea din CJ  - a spus că imediat după şedinţă (au fost discuţiile -n.r.). Acel hol era cam cât spaţiul ăsta de aici. Imediat după şedinţă, acolo era o aglomeraţie infernală. Nu era spaţiu ca doi oameni să poată discută fără să îi audă nimeni", a afirmat Dragnea.

El a mai spus că Anisa Stoica şi Adriana Botorogeanu "nu erau nişte persoane importante pentru a dezvolta o asemenea poveste, un asemenea scenariu".

Magistraţii au stabilit un nou termen în proces în 25 aprilie. Procesul, care a început la ora 10.00, s-a terminat la această oră, Dragnea fiind audiat timp de aproximativ trei ore.

La ieşirea de la instanţă, liderul PSD a susţinut că a spus adevărul în instanţă şi că este obosit după atâtea ore de proces. Întrebat despre numărul mare de jandarmi de la sediul PSD, Dragnea a spus: "Credeţi că m-am trezit dimineaţă s[-l sun pe şeful jandarmeriei? Întrebaţi-l pe el".

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus, miercuri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde a fost audiat în dosarul în care este judecat pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual, alături de fosta sa soţie şi de foşti angajaţi ai DGASPC Teleorman, că respinge categoric toate acuzaţiile care i se aduc, pentru că se consideră nevinovat, că dosarul a fost făcut în baza unor "bârfe la şpriţ" şi că este "ţinta DNA".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.