Preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România, Dana Gîrbovan, spune că nu ea va fi nominalizarea pentru postul de ministru al Justiţiei deoarece, judecător fiind, nu poate ocupa o asemenea funcţie. Ea confirmă că a avut o întâlnire cu premierul Sorin Grindeanu, precizând că au discutat despre buna funcţionare a justiţiei şi că a găsit din partea acestuia "o deschidere privind rezolvarea problemelor din justiţie".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În urma mai multor solicitări din partea presei, reafirm public ceea ce am spus şi altor jurnalişti care mi-au cerut un punct de vedere: nu voi fi eu nominalizarea pentru funcţia de ministru al Justiţiei deoarece, judecător fiind, nu pot ocupa o asemenea funcţie", a scris Dana Gîrbovan, pe Facebook.

Ea confirmă că a avut o întâlnire cu premierul Sorin Grindeanu, precizând că au discutat şi aspecte care privesc buna funcţionare a justiţiei şi care au fost cuprinse inclusiv în "Memorandumul privind justiţia".

"Am găsit din partea premierului o deschidere privind rezolvarea problemelor din justiţie şi aştept din partea viitorului ministru o colaborare instituţională eficientă pentru implementarea soluţiilor incluse în Memorandum", mai spune Gîrbovan.

Numele preşedintelui Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România, Dana Gîrbovan, a fost vehiculat, în ultima perioadă, pentru portofoliul Justiţiei.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, în mai multe rânduri, că are mai multe propuneri de persoane care ar putea să preia conducerea Ministerului Justiţiei, existând atât varianta de a fi o persoană apolitică, cât şi cea de membru al coaliţiei de guvernare, iar cel mai probabil miercuri va anunţa decizia. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.