Curtea de Apel Paris a refuzat, miercuri, predarea lui Paul-Philippe de România, invocând compunerea nelegală a completului de judecată din România, au precizat surse judiciare, pentru News.ro. Mai exact faptul că unul dintre judecători nu ar fi depus jurământul la învestirea în funcţie. Aceasta poate fi considerată o imixtiune în procedura de judecată a instanţelor din ţara noastră, mai precizează sursele judiciare, iar peprezentantul parchetului francez a anunţat că va face recurs în prezenta cauză.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sursele judiciare au adăugat că instanţa franceză şi-a depăşit flagrant competenţele atribuite prin decizia-cadru JAI 2002/584 privind mandatul european de arestare.

Poate fi considerată o imixtiune în procedura de judecată a instanţelor din România, mai precizează sursele citate.

Reprezentantul parchetului francez a anunţat că va face recurs în prezenta cauză.

Sursele respective mai spun că elementul straniu din această soluţie este faptul că pare a fi o rejudecare a cauzei de către instanţele din Franţa.

Acesta este atributul exclusiv al instanţei naţionale, au mai afirmat, pentru News.ro, sursele menţionate.

Pe 17 mai, Ministerul Justiţiei a prezentat o situaţie a persoanelor căutate sau date în urmărire pentru executarea unor pedepse dispuse de instanţele din România, precum şi ţările în care acestea se află şi stadiul procedurilor desfăşurate pentru a fi aduse în ţară.

Astfel, potrivit situaţiei prezentate de către reprezentanţii MJ, Prinţul Paul este urmărit internaţional în baza unui mandat european de arestare emis de Curtea de Apel Braşov la 18.12.2020 pentru executarea pedepsei de 3 ani şi 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, complicitate la abuz în serviciu - pagubă: 9.523.769 euro.

Prinţul Paul Phillipe al României a fost localizat pe teritoriul Franţei, procedura fiind în curs ,autorităţile franceze au solicitat sentinţa de condamnare - fond şi apel - tradusă în limba franceză, condiţii de detenţie şi alte informaţii legate de desfăşurarea procesului penal -  după o scurtă perioadă în care a fost deţinut în arest preventiv de CA Paris, a fost liberat pe cauţiune.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.