Curtea de Apel Bucureşti a decis să oblige Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) să recunoască Laurei Codruţa Kovesi gradul profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Curtea de Apel Bucureşti a decis să admită cererea Laurei Codruţa Kovesi şi să anuleze hotărârea 673 din 6 noiembrie 2018 a Consiliului Superior al Magistraturii – Secţia pentru procurori.

Instanţa a mai hotărât să oblige CSM să recunoască lui Kovesi gradul profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Recursul va fi depus la Curtea de Apel Bucureşti.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a respins, pe data de 6 noiembrie 2018, solicitarea fostului procuror-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, de recunoaştere a gradului profesional corespunzător pentru Parchetul General, asta după ce ministrul Justiţiei Tudorel Toader afirma că, urmare a OUG privind legile justiţiei, Kovesi, dacă are gradul de procuror la Parchetul de pe lângă tribunal, nu poate rămâne la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde a fost numită de procurorul general Augustin Lazăr în luna iulie.

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât respingerea cererii formulate de doamna Laura Codruţa Kovesi, procuror în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul teritorial Sibiu, în prezent delegată la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Serviciul îndrumare şi control, de recunoaştere a gradului profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, se arăta în soluţia dată de procurori.

În 11 iulie, procurorul general, Augustin Lazăr, a decis delegarea Laurei Codruţa Kovesi, revocată de la conducerea DNA, în funcţia de procuror la Serviciul de îndrumare şi control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, începând cu aceeaşi dată.

La jumătatea lunii octombrie, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader afirma că, urmare a OUG adoptate de Guvern pentru modificarea legilor justiţiei, Laura Codruţa Kovesi, dacă are gradul de procuror la Parchetul de pe lângă tribunal, nu poate rămâne la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.