Curtea Constituţională discută, miercuri, sesizarea PNL cu privire la legea pentru aprobarea OUG 37/2020, care vizează amânarea ratelor. De asemenea, se discută sesizarea referitoare la Legea privind prelungirea mandatelor autorităţilor administraţiei publice locale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CCR are pe odinea de zi a şedinţei de miercuri mai multe dosare.

Astfel, se discută sesizarea referitoare la Legea pentru aprobarea OUG nr.37/2020 privind acordarea unor facilităţi pentru creditele acordate de instituţii de credit şi instituţii financiare nebancare anumitor categorii de debitori.

De asemenea, CCR va dezbate obiecţia de neconstituţionalitate a Legii privind prelungirea mandatelor autorităţilor administraţiei publice locale, obiecţie formulată de deputaţi aparţinând Grupului parlamentar al Partidului Naţional Liberal. 

În plus, este pe ordinea de zi dosarul care vizează obiecţia de neconstituţionalitate a Legii privind prelungirea mandatelor autorităţilor administraţiei publice locale, obiecţie formulată de Guvernul României, dar şi obiecţia de neconstituţionalitate a Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.44/2020 privind prelungirea mandatelor autorităţilor administraţiei publice locale cuprinse în perioada 2016-2020, unele măsuri pentru organizarea alegerilor locale din anul 2020, precum şi modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernnului nr.57/2019 privind Codul administrativ. ŞI această obiecţie a fost formulată de deputaţi aparţinând Grupului parlamentar al Partidului Naţional Liberal. 

În plus, judecătorii consitiţionali au pe ordinea de zi obiecţia de neconstituţionalitate a Legii pentru completarea Legii educaţiei nationale nr.1/2011, obiecţie formulată Preşedintele României. 

Obiecţia care vizează amânarea ratelor - OUG 37/ 2020 - şi cele care vizează prelungirea mandatelor aleşilor locali au fost ridicate de către PNL după ce actele Executivului au fost modificate în Parlament. 

Obiecţia ridicată de preşedintele Klaus Iohannis face referire la activităţile online din învăţământul preuniversitar şi universitar. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.