Cumnatul fostului deputat Sebastian Ghiţă, dat în urmărire internaţională, prin Interpol, după ce a încălcat termenii controlului judiciar, a fost adus cu mandat, luni la prânz, la sediul DNA Ploieşti, pentru a fi audiat. El a fost chemat în mai multe rânduri la DNA în calitate de martor, aceasta fiind pentru prima dată când este adus de către autorităţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cumnatul lui Sebastian Ghiţă, Cristian Anastasescu, a fost adus cu o maşină a MAI, fiind însoţit de ofiţeri judiciarişti. 

Anastasescu a refuzat să spună care sunt motivele pentru care a fost ridicat de către autorităţi şi adus la audieri.

Numele lui Anastasescu apare în mai multe dosare în care este urmărit penal sau inculpat Sebastian Ghiţă, el fiind suspectat că ar avea cunoştinţe despre afaceri ale fostului deputat şi că unele dintre firmele controlate de acesta ar fi înregistrate pe numele lui Anastasescu.

De fiecare dată când a fost chemat la DNA Ploieşti, Anastasescu a fost citat şi a venit singur, aceasta fiind pentru prima dată când a fost adus cu mandat. 

Sebastian Ghiţă a fost trimis în judecată în două dosare penale, cel în care mai sunt acuzaţi foşti şefi din Poliţie şi Parchet din Prahova şi un altul în care este judecat alături de fostul primar al Ploieştiului Iulian Bădescu.

De asemenea, Sebastian Ghiţă este urmărit penal în alte două dosare de corupţie, respectiv cel privind vizita fostului premier britanic Tony Blair în România în 2012 şi cel în care cumnatul fostului premier Ponta Iulian Herţanu este acuzat de fraude cu fonduri europene şi alte infracţiuni, în acesta din urmă fiind cercetaţi şi fostul şef al CJ Prahova Mircea Cosma, precum şi fiul acestuia Vlad Cosma.  

În 10 ianuarie, instanţa supremă a decis definitiv emiterea unui mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Sebastian Ghiţă, în dosarul în care este judecat pentru fapte de corupţie, alături de foşti şefi de Parchet şi Poliţie din Prahova. Tot în 10 ianuarie, un alt complet de la instanţa supremă a emis un mandat european de arestare pe numele lui Sebastian Ghiţă, omul de afaceri fiind dat şi în urmărire internaţională, prin Interpol. Ghiţă a dispărut în 21 decembrie 2016 şi a fost iniţial dat în urmărire naţională după ce a încălat termenii controlului judiciar în dosarul în care este judecat pentru fapte de corupţie.

De la dispariţia sa, România TV, post de televiziune controlat de Sebastian Ghiţă, a difuzat mai multe înregistrări în care fostul deputat face acuzaţii grave la adresa procurorului şef al DNA Laura Codruţa Kovesi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.