Consiliul Superior al Magistraturii anunţă, vineri, că a decis sesizarea Inspecţiei Judiciare pentru a face verificări cu privire la încălcarea legislaţiei de către o judecătoare din Iaşi care a amânat într-o zi toate cele 44 de cauze de pe rol.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În temeiul dispoziţiilor art. 45 din Legea nr. 305/2022 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât sesizarea Inspecţiei Judiciare în vederea efectuării de verificări, potrivit competenţelor legale, cu privire la existenţa indiciilor săvârşirii unor eventuale abateri disciplinare de către un judecător din cadrul Judecătoriei Iaşi”, a transmis, vineri, CSM, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că  sesizarea se întemeiază pe aspectele apărute în spaţiul public ”referitoare la atitudini nedemne în timpul serviciului faţă de avocaţi şi justiţiabili, precum şi la eventuale situaţii de nerespectare, în mod repetat şi din motive imputabile, a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor ori întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor, din motive imputabile”.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Potrivit www.dezvaluirea.ro, în 15 aprilie, judecătoarea Iuliana Garabet de la Judecătoria Iaşi a amânat câte o jumătate de an toate cele 44 de dosare pe care le avea pe lista şedinţei.

”Având în vedere standardul transparenţei instituit de Declaraţia Universală a Drepturilor Omului proclamată de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite la 10.12.1948, Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, marja de apreciere recunoscută statelor, instanţa apreciază cauza în stare de amânare”, a decis judecătoarea Iuliana Garabet.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.