Consiliul Superior al Magistraturii a respins, joi, cu majoritate de voturi, cererea de apărare a reputaţiei profesionale depusă de judecătoarea Camelia Bogdan, ea explicând în faţa membrilor CSM că a fost atacată în mai multe rânduri în diverse publicaţii care au pus în discuţie soluţii dispuse de ea, cea mai criticată fiind decizia prin care a cerut recuperarea prejudiciului în dosarul ICA în care Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hotărârea CSM a fost luată cu 13 voturi de respingere a cererii de apărare a reputaţiei profesionale, patru membri ai CSM au votat pentru admiterea cererii, în timp ce Mona Lisa Neagoe s-a abţinut de la vot.

Decizia a venit după ce judecătoarea Camelia Bogdan de la Curtea de Apel Bucureşti a explicat, joi, în faţa membrilor CSM, că a fost atacată în mai multe rânduri în diverse publicaţii care au pus în discuţie anumite soluţii dispuse de ea, cea mai criticată fiind decizia prin care a cerut recupererea prejudiciului în dosarul ICA în care Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare.  

Camelia Bogdan le-a cerut mai multor membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să se abţină de la judecarea cererii sale de apărare a reputaţiei profesionale, pe motiv că aceştia s-ar afla în incompatibilitate şi nu ar putea fi obiectivi. La vot, doar judecătoarea Mona Lisa Neagoe s-a abţinut, deşi Bogdan a cerut ca şi Marius Tudose, Alexandru Şerban, Adrian Bordea, Norel Popescu şi Corina Dumitrescu să facă acelaşi lucru.

În timpul intervenţiei, acesta a arătat că se va adresa şi Comisiei Europene, în semn de protest faţă de presiunile care se fac asupra unui judecător. "Inspecţia Judiciară recomandă să fiu sancţionată la calificativul anual. Astfel se urmăreşte împiedicarea mea de a ajunge judecător la instanţa supremă", a mai precizat Camelia Bogdan în faţa membrilor CSM.

Camelia Bogdan este judecătoarea care a făcut parte din completul care l-a condamnat pe Dan Voiculescu în dosarul ICA. Ea a depus la CSM o cerere de apărare a reputaţiei profesionale, susţinând că a fost supusă unui adevărat "linşaj mediatic" de către portalul "Lumea Justiţiei".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.