Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), Cristina Tarcea, spune că amnistia este şi trebuie reglementată prin lege, iar legiuitorul poate stabili interzicerea amnistiei ”în anumite circumstanţe, pe anumite aspecte ale infracţionalităţii”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Până una-alta, instituţia amnistiei este reglementată de Codul de Procedură Penală, de Codul Penal, deci este reglementată de lege. Aşa că nu pot decât să fiu de acord, fără să citesc motivarea deciziei Curţii Constituţionale, dar la nivel de principiu amnistia trebuie reglementată prin lege”, a declarat, joi, Cristina Tarcea.

Şefa ICCJ a spus că legiuitorul poate interzice amnistia în anumite condiţii. 

„Asta e opţiunea legiuitorului. Poate fi interzisă prin lege în anumite circumstanţe, pe anumite aspecte ale infracţionalităţii, dar este opţiunea legiuitorului”, a adăugat judecătorul Cristina Tarcea.

Curtea Constituţională a României (CCR) a respins, joi, propunerile legislative de revizuire a Constituţiei iniţiate de PNL şi USR, pe de-o parte, şi de PSD-ALDE, pe de altă parte.

Unul dintre motive ţine de faptul că interzicerea amnistiei şi graţierii pentru fapte de corupţie este neconstituţională.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.